Πω πω, λαγάνα και ταραμοσαλάτα, ανυπομονούμε! Και μάλιστα, σε απίστευτους συνδυασμούς για να κάνουμε τη διαφορά στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Για την κλασική ταραμοσαλάτα: Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό για 15 λεπτά και στη συνέχεια το στύβετε καλά και το κρατάτε στην άκρη. Βάζετε στο μπλέντερ το κρεμμύδι και τον ταραμά και τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε το ψωμί, πιπέρι, λίγο από το λάδι και τον χυμό και αρχίζετε να τα αναμιγνύετε, ενώ συγχρόνως προσθέτετε τον υπόλοιπο χυμό και ελαιόλαδο, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή γεύση και υφή της ταραμοσαλάτας.

Για την ταραμοσαλάτα με μελιτζάνα και άνηθο: Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος. Χαράζετε τη σάρκα τους και τις απλώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά καλά η σάρκα τους.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Πηγή: Protothema.gr