Αντιμέτωπος με αναγκαία έργα που έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί προ πολλού διαπιστώνει ότι βρίσκεται ο δήμαρχος Καλαβρύτων. Σημαντικά έργα συντηρήσεων σε οδικούς άξονες και όχι μόνο, έχουν μείνει απλές σκέψεις από την προηγούμενη περιφερειακή και νομαρχιακή αρχή παρά τις κατά καιρούς λεζάντες και φωτογραφίσεις Κατσιφάρα – Λαζουρά που βεβαίωναν για το αντίθετο.
Μερικά από αυτά που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση και τέθηκαν επιτακτικά από τον κ. Παπαδόπουλο είναι:

Επείγουσες συντηρήσεις στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλαβρύτων
Έργα σταθεροποίησης πρανών και συντήρησης της Επαρχιακής Οδού
Πάτρα –Χαλανδρίτσα – Καλάβρυτα
Έργα σταθεροποίησης πρανών στον οδικό άξονα Πούντα Καλάβρυτα
Συντήρηση Οδικού Άξονα Καλάβρυτα – Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων
Αντιπλημμυρικά έργα ποταμών Ερυμάνθου και Λάδωνα
Βελτίωση της Ε.Ο 111
Αντιπλημμυρικά έργα Βουραϊκού ποταμού.
Οδός διασταύρωση Κραστικών – Κέρτεζη.
Αιγίου Καλαβρύτων μέσω Φτέρης
Κεντρικό δρόμο Δάφνης
Διαγράμμιση Καλάβρυτα Πριόλιθος Αροανία Τριπόταμα με παράλληλη τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε σημεία που θα κριθεί απαραίτητο
Βελτίωση βατότητας οδού προς Ιερά Μονή Μακελλαριάς

Για το λόγο αυτό, με έγγραφο που απέστειλε προς την περιφέρεια εξέφρασε τις ανησυχίες του για μια σειρά από έργα αρμοδιότητας της Π.Δ.Ε στον δήμο Καλαβρύτων που είτε δεν έχουν προχωρήσει σε κανένα από τα απαραίτητα στάδια, είτε αδικαιολόγητα ενώ περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δεν έχουν ωριμάσει και έτσι έχει αδρανήσει η δυνατότητα υλοποίησης τους.
Με αφορμή το έγγραφο αυτό συγκλήθηκε εκτάκτως χθες 20/1/2020 σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπονάνο στην οποία συμμετείχε ο δήμαρχος Καλαβρύτων και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας και του δήμου Καλαβρύτων.
Από την σύσκεψη διαπιστώθηκε πράγματι η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει σε διάφορα έργα. Χαρακτηριστική περίπτωση το έργο για την Πούντας – Καλαβρύτων προϋπολογισμού 4,5 εκ ευρώ, μια βασική οδική αρτηρία, που διαπιστώθηκε καθυστέρηση λόγω απουσίας έγκρισης από τα αρμόδια δασαρχεία, τα οποία αντιμετωπίζουν για χρόνια ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού με ευθύνη της αποκεντρωμένης περιφερειακής διοίκησης και όχι της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας των αιρετών.
Ο κ. Παπαδόπουλος εστίασε στο θέμα της κακής βατότητας των δρόμων και το θέμα της ασφάλειας των διερχομένων οδηγών από αυτούς.
Ζήτησε την έγκριση κονδυλίων από το περιφερειακό συμβούλιο, ώστε να ανατεθούν σε τεχνικό σύμβουλο οι μελέτες με σκοπό την σύντομη ωρίμανσή τους καθώς δεν υπάρχει έργο σε ανάλογη φάση πουθενά, τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι φυσικά ευθύνη της παρούσας περιφερειακής αρχής και του κ. Φαρμάκη. Επίσης ζήτησε να διερευνηθεί σε ποια φάση βρίσκονται τυχόν υπάρχουσες μελέτες
Από την παρούσα περιφερειακή αρχή, περιμένω, όπως χαρακτηριστικά είπε στο kalavrytanet ο δήμαρχος Καλαβρύτων,

”μια δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων. Θα είμαστε στην διάθεση της περιφέρειας για κάθε βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε για την δρομολόγηση των παραπάνω έργων που είναι τόσο σημαντικά και αναγκαία για την περιοχή μας.”

Από την χθεσινή σύσκεψη πάντως υπήρξαν και άμεσα αποτελέσματα και αυτά είναι
α) η άμεση διαγράμμιση με κίτρινο έως την διασταύρωση του Αγίου Νικολάου
β) Η ανάθεση μελέτης σε τεχνικό σύμβουλο για την βελτίωση της επικίνδυνης γέφυρας των Κραστικών
γ) Η μελέτη και η κατάρτιση πινάκων απαλλοτριώσεων, για το τμήμα που δεν έχουν γίνει στο παρελθόν, για το δρόμο, διασταύρωση Κραστικών – Κέρτεζη.

www.kalavrytanet.com