Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου με δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι ο τελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα γίνει στις 24/5 στο Πανθεσσαλικό, αφήνοντας ανοικτό τον αριθμό των θεατών που θα βρεθούν στις κερκίδες.

Μετά από 3 χρόνια (Ολυμπιακός-ΑΕΚ) το Πανθεσσαλικό ετοιμάζεται να φιλοξενήσει και πάλι τον τελικό του Κυπέλλου, χωρίς όμως να είναι ακόμη ξεκάθαρο αν στις κερκίδες θα υπάρχουν οπαδοί των δύο ομάδων ή ελάχιστοι με ονομαστικές προσκλήσεις.

Αυτό το τελευταίο ενδεχόμενο δεν θέλουν ούτε να το σκέφτονται στην ΕΠΟ, ωστόσο έτσι όπως τα έχουν καταφέρει (και παρά την προσπάθεια που γίνεται για μετατόπιση των ευθυνών στην Αστυνομία) είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

«Η ημερομηνία «κλείδωσε» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το αποδέχθηκαν όλοι. Αναγκαστικά πάμε Βόλο. Για ακόμη μία φορά ταλαιπωρούμε τον κόσμο και βέβαια η ευθύνη δεν είναι δική μας όπως προσπαθούν κάποιοι να περάσουν» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Στέργιος Αντωνίου και συμπλήρωσε:

«Το καταναγκαστικό να πάμε στον Βόλο με 400 προσκλήσεις δεν έχει να κάνει με εμάς, αλλά με την αδυναμία της αστυνομικής διεύθυνσης να προστατεύσει ένα σημαντικό γεγονός για να μην γίνουν έκτροπα.
Το έχω πει και εγώ, ότι ο κ. Μπέος μπορεί με την συνδρομή της αστυνομίας και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης να ανοίξει λίγο τις πόρτες του γηπέδου. Τα 400 άτομα αν γίνουν μερικές χιλιάδες δεν νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Είναι απαράδεκτο. Για άλλα γεγονότα έχουν επιστρατευτεί πόσοι αστυνομικοί. Για την τοξικότητα ευθύνονται, κυρίως, οι παράγοντες, όμως, οι ευθύνες επιρρίπτονται στην ΕΠΟ. Δεν είναι ευθύνη της ΕΠΟ η προστασία ενός κοινωνικού γεγονότος.»

Μάλιστα ο κ. Αντωνίου προχώρησε και στην εκτίμηση ότι ο τελικός: «… μπορεί να γίνει με 10.000 θεατές. Θέλουμε περισσότερο κόσμο για να μην υποστούμε όλοι την πίεση από φιλάθλους που θέλουν να δουν αυτό το σημαντικό ματς. Υπάρχει και παρέμβαση του Μπαλτάκου, ώστε με την συνδρομή της αστυνομίας να βάλουμε λίγο παραπάνω κόσμο.»

Πηγή: protothema.gr