Με αφορμή το γνωστό επεισόδιο στη Βουλή των Ελλήνων, με πρωταγωνιστή το φίλο, συμπατριώτη και συναγωνιστή σε δύσκολους καιρούς Κώστα Μάρκου, Βουλευτή του “ΣΥΡΙΖΑ”, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις – απόψεις.

Όσον αφορά το ίδιο το επεισόδιο, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι, ανεξάρτητα από την πρόκληση, ήταν απρεπής και ανεπίτρεπτη, σύμφωνα με την αστική ηθική, συμπεριφορά. Πιστεύω ακράδαντα ότι, οφείλεται στον εκρηκτικό και ιδιότυπο χαρακτήρα του φίλου μου και δεν αφορούσε συγκεκριμένο κομματικό σχεδιασμό.

Ο Κώστα Μάρκου σαν βουλευτής, αλλά και πριν, σαν καταξιωμένος γιατρός και Πανεπιστημιακός δάσκαλος, έχει επιθτελέσει και εξακολουθεί να επιτελεί, τεράστιο και αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο, όπως και σαν πρόεδρος του ΚΕΣΥ (Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας). Εδώ η κυβέρνηση της Ν.Δ., με ένα “σύγχρονο” και “δημοκρατικό” τρόπο, προσπάθησε να τον εκπορθήσει και βέβαια προτού λήξει η θητεία του.

Σκέφθηκε απλά η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ., την κατάργηση του ίδιου του οργάνου! Ενέργεια πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά.

Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και γερά νεύρα, για να μπορείς να σταθείς σε ένα άθλιο δυστυχώς περιβάλλον που λέγεται Βουλή των Ελλήνων, παραμάγαζο ενός σάπιου και ξεπερασμένου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Ενέργεια πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά.Έρχεται πρόσφατα από την “μάσκα” υπουργό Παιδείας, ένα σχέδιο νόμου για την παιδεία. Ένα σχέδιο για μια παιδεία απόλυτα κατευθυνόμενη, με αποκλειστικό προορισμό τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και μαθητές στρατιωτάκια σε καθαρά λογική Όργουελ.

Συζητιέται έντονα στο κοινοβούλιο, το μέγα σκάνδαλο “NOVARTIS”. Όλοι συμφωνούν, πέρα από τις ευθύνες της εταιρείας, για τις ευθύνες πολιτικών, δικαστικών, πολιτών. Όλοι συμφωνούν για κάθαρση με διαφάνεια, δημοκρατικά και άλλα… μπλα – μπλα! Κανένας δεν πιστεύει σε αυτά που λέει. Η “NOVARTIS” κύριοι είναι το ίδιο το σύστημα. Ποιος από εσάς είναι αντίθετος με το σύστημα;

Υπήρχαν και υπάρχουν σκάνδαλα. Σκάνδαλα με φάρμακα, με οπλικά συστήματα, με δημόσια έργα, με χρηματιστήρια. Σκάνδαλα σύμφυτα και πεμπτουσία του ίδιου του συστήματος. Πόσες “καθάρσεις” με ειδικές επιτροπές, ειδικά δικαστήρια – όλα με κόστος για την τσέπη του πολίτη – έγιναν μέχρι τώρα στη Βουλή των Ελλήνων;

Αποτέλεσμα ΚΑΝΕΝΑ! Τι γινόταν και τι γίνεται; Κακοστημένο θέατρο με σκυλοκαυγάδες, ψεύτικες αντιπαραθέσεις, υποκρισία, αποπροσανατολισμός, πολιτική χαβούζα σε όλο της το μεγαλείο.

Φίλε και συναγωνιστή Κώστα τα μετάλλια, κι εσύ το ξέρεις καλά αυτό, τα παίρνουμε στους αγώνες, στους σωστούς και δίκαιους αγώνες.-

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Καλάβρυτα 31 – 7 – 2020

ΘΑΝΑΣΗΣ Ι. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ

www.kalavrytanet.com