Η αφίσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων για την δημιουργία Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου…..

Μία νέα, δημιουργική δραστηριότητα για μικρούς μαθητές, ηλικίας 5 – 12 ετών εγκαινιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρύτων από τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τη σύσταση ενός Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εκπαιδευτικό δράμα, παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις ρυθμού, μίμησης – παντομίμας, σωματικής έκφρασης, αλλά και ασκήσεις ανάπτυξης εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων και φαντασίας.

Μέσα από τις συναντήσεις στο Θεατρικό Εργαστήρι, οι οποίες θα πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα (ημέρα Σάββατο ή Κυριακή), θα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν τη φαντασία τους, τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, την αίσθηση ομαδικότητας και συνεργασίας, τη συναισθηματική τους έκφραση.

Στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων και της, καταγόμενης από τα Καλάβρυτα, εκπαιδεύτριας – συντονίστριας του Θεατρικού Εργαστηρίου, κ. Μαρίας Νίκα, είναι τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε δημιουργικές βιωματικές δραστηριότητες, που θα τα βοηθήσουν όχι μόνο να καλλιεργήσουν δεξιότητες, αλλά και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους.

Η πρώτη συνάντηση για τη σύσταση του τμήματος και τον καθορισμό της ώρας συναντήσεων θα γίνει το Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 12 πμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων, στη Μαθητική Εστία. Οι μικροί μας φίλοι είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και οι γονείς τους ενθαρρύνονται να προσέλθουν για τις εγγραφές!

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Χρύσα Παπαδάτου στο 6983615630 και την Ταμία, Δάφνη Ρεκούνα στο 6974390757.(Για παιδιά που εδιαφέρονται ηλικίας 13 και 14 ετών να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο).

Λίγα λόγια για την Μαρία Νίκα:

Σπούδασε νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Lamda (London Academy of Music and Dramatic Arts), καθώς και στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2014. Ασχολείται επαγγελματικά με το θέατρο και τη μουσική, κυρίως το τραγούδι και το βιολί. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, της Εθνικής Λυρικής σκηνής και άλλες παραγωγές.

Έχει συνεργαστεί με τους Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Γιώργο Ζαμπουλάκη, Ακύλλα Καραζήση, Μαρία Κίτσου, Νίκο Κυπουργό, Ντόρα Μπακοπούλου, Θοδωρή Οικονόμου, Άλκη Παναγιωτίδη, Τζίμη Πανούση, Έλλη Πασπαλά, Σπύρο Σακκά, Μαρίνα Σάττι, Νικήτα Τσακίρογλου, Μάρθα Φριντζήλα, Νικορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Χουβαρδά, κ.α.

Αυτόν τον καιρό ασχολείται με τη σκηνοθεσία του έργου «τα Γενέθλια της Ινφάντα» του Oscar Wilde σε διασκευή και μετάφραση που επιμελήθηκε η ίδια.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Η αφίσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων για την δημιουργία Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου