Η Μάχη των Οχυρών, διεξήχθη από τις 06 έως τις 09 Απριλίου του 1941. Με εκδηλώσεις τιμήθηκε η 82η επέτειός της.

Tην Κυριακή 2 Απριλίου 2023, εορτάσθηκε στα οχυρά «ΛΙΣΣΕ», «ΡΟΥΠΕΛ», «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», «ΟΧΥΡΟ» (ΙΣΤΙΜΠΕΗ) και «ΕΧΙΝΟΣ», η 82η επέτειος από την Μάχη των Οχυρών, η οποία διεξήχθη από τις 06 έως τις 09 Απριλίου του 1941.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Στρατού: «Κατά τον επετειακό εορτασμό, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Αξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι αμύνθηκαν και υπερασπίστηκαν τα Oχυρά, τον Απρίλιο του 1941.

Τίμησαν την 82η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών

Την τελετή στο οχυρό «ΛΙΣΣΕ», τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο.

Τίμησαν την 82η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών

Την τελετή στο οχυρό «ΡΟΥΠΕΛ», τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, η Υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γεωργία Παστελλή-Παντελίδου και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τίμησαν την 82η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών

Την τελετή στο οχυρό «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας & Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Πηγή: ertnews.gr