Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, λόγω και της καταγωγής του κ. Κοντογεώργη από την Αχαΐα, ο κ Ζαΐμης τον ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει και του ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η ίδρυση του Ερευνητικού Κέντρου στην  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Τόνισα στον κ. Κοντογεώργη ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αυτό το έργο και μάλιστα άμεσα καθώς ενός Ερευνητικού Κέντρου εθνικής εμβέλειας με έδρα την Δυτική Ελλάδα που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα ειδικά χαρακτηριστικά και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της περιοχής συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της καλύπτοντας, ταυτόχρονα, κατά τρόπο συνολικό κοινωνικοικονομικές ανάγκες και ερευνητικά πεδία που δεν καλύπτονται από τους ήδη υφιστάμενους ερευνητικούς φορείς της χώρας».

Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Κοντογεώργη να μεριμνήσει ούτως ώστε προχωρήσει και το θέμα της  σιδηροδρομικής γραμμής Αίγιο – Διακοπτό ώστε να ξεκινήσει η μελέτη και κατασκευή του μεγάλου ποδηλατοδρόμου της Αχαΐας μήκους 13 χλμ περίπου.