Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” και η Ένωση Καταναλωτών – Η Ποιότητα της Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ), οι Έλληνες εταίροι του Ευρωπαϊκού έργου PSLifestyle διοργανώνουν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 5ο και 6ο συμμετοχικό εργαστήριο του έργου στις 12 Μαΐου 2023 στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό» ,και ώρα 5.00μμ – 8.00μμ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση της εφαρμογής PSL, η οποία, αφού τροφοδοτηθεί με τις ατομικές πληροφορίες για τον τρόπο στέγασης, διατροφής, μετακίνησης και αγορών, θα υπολογίζει το ανθρακικό αποτύπωμα του κάθε συμμετέχοντα/ουσας, προτείνοντας έπειτα λύσεις για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η εφαρμογή αυτή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος PSLifestyle, το οποίο φιλοδοξεί να συμβάλλει στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της κοινωνίας, μέσω της ενεργού συμμετοχής των ίδιων των πολιτών, χωρίς την ενεργοποίηση των οποίων, δεν είναι εφικτή η πολυπόθητη πράσινη μετάβαση.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου θα υπάρξουν διαδραστικές δραστηριότητες, ενώ στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθεί ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση με συνοδεία ποτού και φαγητού.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης.

PSLifestyle-flyer_yellow

PSL Agenda Πάτρα.docx