Στην Ελλάδα ο Ανδρέας Κατσανιώτης μεταφέροντας το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
Στην Ελλαδα αφίχθη η επίσημη κυβερνητική αποστολή της οποίας προΐσταται ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης μεταφέροντας το Άγιο Φώς απο τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.
Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το βραδυ του Μεγάλου Σαββάτου ο κ Κατσανιωτης δήλωσε: “Με αίσθημα σεβασμού και ταπεινοφροσύνης παρέλαβα το Άγιο και Ανέσπερο Φως από τα χέρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεοφίλου Γ’, εκπροσωπώντας και φέτος την Ελληνική Κυβέρνηση. Μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, είχαμε την υψηλή τιμή να παραστούμε στην Τελετή Αφής στον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και να συμμετέχουμε στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, από όπου θα διανεμηθεί σε όλες τις ιερές Μητροπόλεις ανά την Επικράτεια, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Ας ευχηθούμε το Φως της Ανάστασης του Κυρίου να μας καθοδηγεί και να ενδυναμώνει την πίστη μας,

καθώς και να αναπτερώνει την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο. Είθε το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου να φτάσει σε ολόκληρη την Οικουμένη. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και Υγεία σε όλους σας!”
Η Ελληνική αποστολή μετείχε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Μετά την τελετή ο κ. Κατσανιωτης μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.
Ο κ. Κατσανιώτης στην αντιφώνησή του προς τον Πατριάρχη ανέφερε μεταξύ άλλων «Έχω και φέτος την τιμή να παραλαμβάνω από τα χέρια Σας το Άγιο Φως και το προνόμιο να Το μεταφέρω, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα, στον ευσεβή λαό της Ελλάδας. Με ταπεινοφροσύνη και βαθύ σεβασμό παρακολουθήσαμε, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία και τους χιλιάδες πιστούς, τη μοναδική αυτή στιγμή της Ορθοδοξίας, την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Για άλλη μία φορά, το Άγιο Φως γαληνεύει την ψυχή μας και ενδυναμώνει την πίστη μας με την ευλογία και την πνευματική Του δύναμη».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως «Η υψηλή αποστολή του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων εκτείνεται ανά τους αιώνες, με τον διαρκή αγώνα του για τη διαφύλαξη της Ελληνικής και Ελληνορθοδόξου παρουσία.
Σημειώνεται ότι μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο κ. Κατσανιώτης θα μεταβεί οδικά στην Αχαΐα, όπου ο ίδιος θα παραδώσει το Άγιο Φως στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, καθώς και στην Μητρόπολη Πατρών.