Το ενεργειακό και ο τρόπος που θα καλυφθούν τα φετινά κόστη είναι το θέμα που απασχολεί έντονα τους ξενοδόχους. Όπως τόνισε στην «Π» ο κ. Δαφαλιάς ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες για να τους δοθεί οικονομική στήριξη. Τα Καλάβρυτα εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων επαρχίας Καλαβρύτων κ. Κωνσταντίνος Δαφαλιάς.

Στη συνάντηση που είχαμε οι ξενοδόχοι της ευρύτερης περιοχής στα Τρίκαλα Κορινθίας και το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν το ενεργειακό. Φέτος, θα είναι πολύ υψηλό το κόστος του ρεύματος, της θέρμανσης και της κίνησης. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα και δεν ξέρουμε που οδηγούμαστε. Ναι μεν θα έχουμε έσοδα, αλλά όπως κυλούν τα πράγματα δεν ξέρουμε αν θα καλυφθεί το λειτουργικό κόστος. Τι θα κάνουν οι μικρές επιχειρήσεις;

Τα ξενοδοχεία στην ηπειρωτική – ορεινή Ελλάδα αντιμέτωπα με μια πρωτοφανή κρίση. 

Αποφασίσαμε, πως θα πρέπει να ενημερώσουμε την κυβέρνηση να υπάρξει μια επιδότηση κυρίως για πετρέλαιο και ρεύμα για να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι αυτή τη χρονιά. Ο τουρισμός φέρνει στη χώρα τόσα δις εσόδων. Καλώς κάνει το κράτος με αυτά τα χρήματα κοινωνική πολιτική, δεν πρέπει κάποια από αυτά τα έσοδα να επιστρέψουν και σε εμάς; Οι ορεινοί προορισμοί έχουν την ιδιαιτερότητα των περισσότερων εξόδων» επισήμανε ο κ. Δαφαλιάς. Πηγή: pelop.gr

➡️Έντονος ο προβληματισμός των συναδέλφων: πως θα επιβιώσουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μας.
➡️Λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη να “χτίζεται” το success story του χειμώνα γύρω από δύο τρία τριήμερα, σε μια σεζόν 130 ημερών.
➡️Χωρίς καμία στήριξη αναζητούνται λύσεις επιβίωσης των επιχειρήσεων μας καθώς και παρεμβάσεις ενισχύσεις των χειμερινών ορεινών προορισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ώστε να αναδειχθεί και να στηριχθεί η ηπειρωτική χώρα.

Ευχαριστούμε Sophia Philippidou-Diacakis και την Ένωση ξενοδόχων Κορινθίας Corinthia Hotel Association για την άριστη φιλοξενία!
Υ.Γ. οι ξενοδόχοι δεν με μετράμε τις πληρότητες σε τριήμερα αλλά σε μήνα , σε σεζόν. Σε τριήμερα μπορούν να μετράνε όσοι θέλουν να αναπτύξουν μια επικοινωνιακή εικόνα που θα είναι αρεστή στη κοινωνία για τα προσωπικά τους οφέλη και όχι σίγουρα για το κλάδο!