Το Κέντρο Διαχείρισης Έμφυλων Ανισοτήτων «Εριφύλη» σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια της Υπευθύνου Αγωγής Υγείας διοργάνωσε επιμορφωτικό – βιωματικό Σεμινάριο στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας με θέμα: «Έμφυλα Στερεότυπα και Πρώτες Βοήθειες σε Περιπτώσεις Έμφυλης Βίας». Η βιωματική επιμόρφωση, συνολικής διάρκειας μιάμισης ώρας, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης με την συμμετοχή 80 περίπου ενήλικων μαθητών.
Οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας εξάλλου, από μόνη την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στις σχολικές αίθουσες κάθε χρόνο, συγκροτούν μια έμπρακτη άρση των στερεοτύπων εκείνων που θέλουν την ενήλικη ζωή καταδικασμένη στη μιζέρια και την παραίτηση. Το βιωματικό σεμινάριο αποτελούνταν από δύο κύρια μέρη, για την διεκπεραίωση του οποίου συνέβαλαν τόσο τα μέλη του κέντρου Βασίλης Μάρκου (Δικηγόρος) και Βασιλεία Χρήστου (Ψυχολόγος), όσο και η Λώρα Σκαρμούτσου (Ψυχολόγος), ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας της “Εριφύλη”.
Οι πολυάριθμοι συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων δεν μπορούν παρά να αναδείξουν την φλόγα κινητοποίησης και την θέληση για αλλαγή που πρεσβεύει ο κόσμος της Πάτρας και των γύρω περιοχών. Το κέντρο “Εριφύλη” πιάνοντας τον παλμό της κοινότητας με την βοήθεια του επιστημονικού του προσωπικού και των ιδεών που πρεσβεύει, μέσα από τις δράσεις του συμβάλλει ενεργά στην καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας καθώς επίσης και την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή των πολιτών στον αγώνα της ισότητας των φύλων.