Στο μήνυμά του για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, αναφέρει τα εξής:

 «Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Εύχομαι, από καρδιάς, σε κάθε Ελληνική οικογένεια παντού στον κόσμο υγεία και χαρά. Το 2023 βρίσκει την πατρίδα μας ακόμα πιο ισχυρή. Το Έθνος μας πιο ενωμένο. Με ενότητα, αλληλεγγύη και Ελληνική ψυχή καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις μεγάλες δυσκολίες των τελευταίων ετών. Με πείσμα, επιμονή και σχέδιο πετύχαμε να ενισχύσουμε την οικονομία μας και να χαλυβδώσουμε την άμυνά μας.  Η Ελλάδα σήμερα είναι διαφορετική, σε σχέση με άλλες περιόδους, ακόμη και του πρόσφατου παρελθόντος. Είναι μια χώρα σύγχρονη, με ισχυρή παρουσία σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, με ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών. Προτάσεις που γίνονται αποδεκτές από τους συμμάχους μας. Η Ελλάδα είναι σταθερά προσηλωμένη στο πλαίσιο αρχών και αξιών που ορίζονται από το Διεθνές δίκαιο είναι πόλος σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη γειτονιά μας. Τα τελευταία τριάμισι χρόνια η πατρίδα μας θωρακίζει συστηματικά την οικονομία της, την άμυνα και τα σύνορά της, ενώ παράλληλα ενισχύει τη διεθνή εικόνα της. Εργαζόμαστε με επίγνωση της ανάγκης για οικονομική ευημερία, κοινωνική δικαιοσύνη, προσωπική και συλλογική προκοπή. Η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με το χθες και οι Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, το γνωρίζουν. Συνεχίζουμε όλοι μαζί με σχέδιο και συνέπεια για να κατακτήσουμε όσα μας αξίζουν.

Με τις σκέψεις αυτές σας εκφράζω, αισθήματα ευγνωμοσύνης και σας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα, Καλή Χρονιά, με υγεία, ευημερία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία».