Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γεωπάρκων και η 46ηΣυνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων,στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο SesiaValgrande της UNESCO στην Βερπάνια της βόρειας Ιταλίας.

Η συνεργασία των Γεωπάρκων είναι συνεχής και ουσιαστική με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία της βιοποικιλότητας και της γεωποικιλότητας.

Σε ανακοίνωσή αναφέρει:

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τη χαρά να βρεθούμε όλοι μαζί οι εκπρόσωποι των 7 Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO, των δυο υποψήφιων για ένταξη και του ενός Κυπριακού, στην πόλη Βερμπάνια του φιλόξενου γεωπάρκου της Ιταλίας Sesia Val Grande.

Μιλήσαμε για τα χρόνια του κορονοιού που πέρασαν, για τη συμμετοχή μας σε αυτό το 16ο Διεθνές Συνέδριο των Ευρωπαϊκών γεωπάρκων που συμμετείχαμε, καθώς και τα μελλοντικά μας κοινά βήματα και σχέδια που θα βοηθήσουν να κάνουμε τα γεωπάρκα μας πιο δυνατά, πιο αποτελεσματικά και πιο χρήσιμα για τις τοπικές μας κοινωνίες. Κάποιοι από εμάς πήραμε και τα διπλώματα για την ανανέωση της αναγνώρισης μας από την UNESCO για άλλα τέσσερα χρόνια, που καθυστέρησαν λόγω κορονο:iού.
Το Φόρουμ των ΅Ελληνικών γεωπάρκων έδωσε ραντεβού για την επόμενη συνάντηση που θα φιλοξενήσουμε στην Κρήτη.