Φίλες και φίλοι, Καθώς οδεύουμε προς την Εορτή των Εορτών, το ανέσπερο Φως της Ελπίδας φωτίζει τη διαδρομή μας.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος και το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως, αυτό το Πάσχα, αναγγέλλουν το τέλος μιας σκληρής δοκιμασίας. Μιλούν για το Φως που διαδέχεται το σκοτάδι, τη λύτρωση και την αισιοδοξία που κατισχύουν του φόβου, τον ζόφο που συνθλίβεται απ’ την πίστη, την αρετή και την αγάπη. Ο αγώνας που όλοι δώσαμε και δίνουμε, οι προσωπικές μας μάχες, η συλλογική μας ευθύνη, η υπομονή και η εγκαρτέρηση, ανταμείβονται.

Η πανδημία υποχωρεί. Η ζωή και η χαρά νικούν. Καμία δύναμη δεν κατάφερε ποτέ να τις ανατρέψει.

Σ’ αυτές τις στιγμές, στις ώρες της βαθιάς κατάνυξης, ο νους όλων μας ανατρέχει σ’ εκείνους που χάσαμε. Αλλά και σ’ εκείνους που βρέθηκαν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Αγώνα. Στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο προσωπικό των υγειονομικών μονάδων, στην αυταπάρνηση, στο θάρρος και στο σθένος τους που όλα μαζί συναθροίζονται ως κορυφαία έκφραση ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Το αναστάσιμο μήνυμα, φέτος, η ανίκητη λάμψη της Αναστάσεως διαλύει ξανά κάθε σκοτάδι. Και μας καλεί, στις παντοδύναμες αχτίδες του, να συνεορτάσουμε. Ενωμένοι, μονοιασμένοι, ένα Σώμα άρρηκτο, στο όνομα της Αγάπης και της Αλήθειας. Να ζήσουμε τη Σταύρωση και την Ανάσταση και ως ατομική και συλλογική μας διαδρομή. Εύχομαι ολόψυχα σ’ όλες και σ’ όλους υγεία, αγάπη, προσωπική και οικογενειακή ευημερία, αισιοδοξία, ελπίδα και δύναμη.

Χριστός Ανέστη. Ανέστη και συνέτριψε την απογοήτευση και το φόβο! Χρόνια πολλά.

Καλή Ανάσταση.

Αθανάσιος Παπαδόπουλος

Δήμαρχος Καλαβρύτων

Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας