Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 22 και ώρα 18:30 στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση για τα παιδιά που δώρισαν ζωή με το θάνατό τους με τίτλο  «Το όνομά μου είναι Ζωή»

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ο σύλλογος Εθελοντών «ΣΥΝάνθρωποι» , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακύνειας και η Κοινότητα Ναυπάκτου υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας  και με την εκπροσώπηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

 Η εκδήλωση αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για τα παιδιά που με το χαμό τους χάρισαν ζωή. Πρόκειται για την  Μαρία Κωνσταντίνα, τον Μάριο , τον Μύρωνα , τον Απόλλωνα, τον Γιώργο, τον Ιωάννη, τον Δημήτρη, τον Κωνσταντίνο, τον Σταύρο, τον Γιάννη, τον Βασίλη, τον Κωνσταντίνο, την Ακριβή και την Δήμητρα, οι γονείς των οποίων επέδειξαν με την πράξη τους ύψιστο αλτρουισμό και κοινωνική αλληλεγγύη. 

« Για μια ακόμα φορά θέλω να συγχαρώ όλους για την πρωτοβουλία αυτή και να τονίσω ότι η δωρεά οργάνων  είναι μέγιστη πράξη εθελοντικής προσφοράς αφού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση μιας μεταμόσχευσης. Αποκτά δε  μεγαλύτερη αξία και σημασία , όταν οι δότες είναι παιδιά, γιατί οι γονείς καλούνται τη δυσκολότερη στιγμή της ζωής τους, την ώρα που δέχονται ένα τεράστιο χτύπημα, να πάρουν  μια απόφαση γενναία, μια απόφαση ζωής.   Γι΄ αυτό θεωρώ και χρέος μας σαν Περιφερειακή Αρχή να  συμμετέχουμε σε μία εκδήλωση όπως αυτή που αποτελεί φόρο τιμής για τα παιδιά που με το χαμό τους χάρισαν ζωή», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος.