Φροξυλιά Καλαβρύτων 11 Μαρτίου 2018 
Ο Εορτασμός της επετείου των γεγονότων της Φροξυλιάς.
Τα δύο αυτά προεπαναστατικά γεγονότα, που ήταν οργανωμένα και ένοπλα, θορύβησαν πολύ τους Τούρκους και ενθάρρυναν τους Έλληνες προκρίτους των Καλαβρύτων. Για την τοπική ιστορία και παράδοση υπήρξαν πολύ σπουδαία και στην τοποθεσία που έγιναν τα γεγονότα έμεινε το τοπωνύμιο Καφετζής.
Σε ανάμνηση των γεγονότων το 1930 η τότε κοινότητα Μαζέικων (Κλειτορίας) ονόμασε το δρόμο που οδηγεί από την Κλειτορία στην Τρίπολη: Οδό Φροξυλιάς-Τριπόλεως. Επίσης έγινε μια πρώτη προσπάθεια για τη διάνοιξη αμαξιτού δρόμου προς την περιοχή και την ανέγερση μνημείου, όμως το ξέσπασμα του παγκοσμίου πολέμου ανέστειλε αυτή τη διαδικασία.
Πριν από μερικά χρόνια ο Σύλλογος των Απανταχού Τουρλαδαίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, αποφάσισε να ανεγείρει μνημείο στο λόφο ακριβώς επάνω από τη «Φροξυλιά», στη θέση που από τις αρχές του 19ου αιώνα υπάρχει το εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου. ώστε να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη των γεγονότων αυτών στις επερχόμενες γενεές. Επίσης, κάθε χρόνο σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές διοργανώνει εορτασμό της επετείου με επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία, κατάθεση στεφάνων, χορευτικές εκδηλώσεις κ.λπ.
Στις σημερινές εκδηλώσεις, εκεί στο μνημείο, στο λόφο ακριβώς επάνω από τη «Φροξυλιά», που υπάρχει το εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου. παρεβρέθηκαν:

ο κ Χουλιάρας Δημήτριος  (Αντιδήμαρχος Δ.Ε Καλαβρύτων).

ο πρώην Βουλευτής Αχαΐας και Δήμαρχος κ Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

ο Πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης “ Σπήλαια Λιμνών” κ. Δουκλιάς Σωτήρης.

ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κρινοφυτινών «Οι Άγιοι Θεόδωροι»  κ.Κώστας Κατσιάρης. 

Ο πρόεδρος Δρυμοτών κ Θανάσης Θ. Χριστοδουλόπουλος.

ο Αχαιός Οικονομολόγος  και υποψήφιος Βουλευτής  κ Ηρακλής Ρούπας.

Οι Διοικητές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής