Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,
Βρίσκω την ευκαιρία, μέσα και από το Facebook να σας χαιρετίσω και να σας ενημερώσω για την απόφασή μου, να είμαι υποψήφιος Πρόεδρος της κοινότητας μας, στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως με πολλούς από εσάς το συζητήσαμε και από κοντά, δεν είναι στο χαρακτήρα και στην ιδιοσυγκρασία μου να μένω αμέτοχος, στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Κοινοτάρχη, πόσο μάλλον όταν αυτός λειτουργεί στο τόπο που γεννηθήκαμε.
Στη Τουρλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως και στα περισσότερα χωριά της Επικράτειας, η ερήμωση και η εγκατάλειψη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Ειδικά στο χωριό μας, μετά την δυσαναπλήρωτη απώλεια του Σπύρου Αναγνωστόπουλου – η παρουσία του οποίου ήταν καταλύτης για τα έργα ανάπλασης που έγιναν, όπως επίσης και για πλήθος Εκκλησιαστικών εκδηλώσεων – η κατάσταση μέρα με τη μέρα, πηγαίνει προς το χειρότερο. Αν λοιπόν όσοι αγαπημένοι, έχουν φύγει πλέον από κοντά μας, είναι και ο λόγος του τέλματος στο οποίο έχει περιέλθει το χωριό μας, είναι στο χέρι μας να φέρουμε πίσω τους απογόνους και συγγενείς τους που μένουν μακριά. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με εγωιστικές και στοχευμένες ενέργειες που γίνονται επιλεκτικά από τη παρούσα διοίκηση και με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και μάλιστα με αυξημένη σπουδή στη Προεκλογική περίοδο.
Αγαπητοί μου φίλοι, ποτέ δεν είχα τη φιλοδοξία να ασχοληθώ με τα Κοινά. Στη προσωπική και επαγγελματική μου ζωή, είμαι και αισθάνομαι κάτι παραπάνω από γεμάτος και ευτυχισμένος. Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, δεν ξεχνώ τον τόπο καταγωγής μου και πόσο σημαντικό ρόλο αυτός έπαιξε στη διαμόρφωση της σημερινής μου ζωής και ευημερίας. Αυτή λοιπόν η αναγνώριση, με έχει κάνει να μην ανέχομαι την αδιαφορία από ανθρώπους που γεννήθηκαν σε αυτό το Τόπο. Η Τουρλάδα δεν είναι λάστιχα άρδευσης και επιλεκτικές εκχωματώσεις σε χωράφια. Η Τουρλάδα είναι οι άνθρωποι της και το μέλλον της βρίσκεται στα παιδιά της, που πρέπει πάση θυσία να γυρίζουν στο Τόπο τους και να τον βρίσκουν φιλόξενο, προσβάσιμο και οικείο. Πρέπει να υπάρξουν ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν σε αναβάθμιση των Υποδομών του Χωριού μας, όπως κατ’ ελάχιστο μια Παιδική χαρά – η οποία και παρεμπιπτόντως θα έπρεπε να έχει ΗΔΗ δημιουργηθεί, εφόσον είχε γίνει, η ελάχιστη σε κόπο και χρόνο αίτηση στο Δήμο, χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του ΥΠ. Εσωτερικών- όπως στα περισσότερα χωριά της Ελλάδας.
Είναι πολλά που χρειάζεται να γίνουν και είμαι πεπεισμένος ότι σαν Πρόεδρος της Κοινότητας θα καταφέρω να επιτύχω. Το όνειρό μου ήταν και θα παραμείνει το ίδιο, Να ξαναδώσουμε ζωή στο Τόπο που γεννηθήκαμε. Είναι στο χέρι μας, είναι στη ψήφο σας.
Με Τιμή,
Γιώργος Κ. Κοκκότης

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Γιώργος  Κοκκότης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι  Ακρόπολις το 1994.

41st Acropolis Rally, 1994