Αγωνιώδεις είναι οι αναζητήσεις για τους αγνοούμενους του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επισήμως κάποια επιβεβαιωμένη λίστα, με συγγενείς και φίλους των επιβαινόντων στο μοιραίο τρένο να απευθύνουν κραυγή αγωνίας για τους οικείους τους, που δεν είναι ακόμα γνωστή η κατάσταση τους.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Ζαγγελίδου μίλησε για τη διαδικασία διερεύνησης των 57 σορών που προσήλθαν στο νεκροτομείο της Λάρισας

Τις δυσκολίες που παρουσιάζει η διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά και το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, παρουσίασε η ιατροδικαστής Αγγελική Ζαγγελίδου.

Η κ. Ζαγγελίδου, η οποία είχε ζήσει και το προ 20ετίας δυστύχημα στα Τέμπη με τους μαθητές από το Μακρυχώρι, είπε: «Χθες μέχρι το απόγευμα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία διερεύνησης των 57 σορών, που προσήλθαν στο νεκροτομείο της Λάρισας. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία του ελέγχου των σάκων με τα τμήματα ιστών και τα μέλη. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κάποια άλλη σορός στο νεκροτομείο. Και οι τέσσερις ομάδες δούλεψαν στο νεκροτομείο επί 24ωρου και αφορούσαν τις ομάδες των νεκροτομών, της υποδοχής, της φωτογράφισης και της δαχτυλοσκόπησης. Ακολουθεί η διαδικασία του DNA, ήδη από, τι γνωρίζω σε εξέλιξη είναι ο έλεγχος και η ταυτοποίηση, 24 δείγματα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, η οποία είναι κι αυτή 24ωρη».Πηγή: www.protothema.gr

Την ίδια στιγμή σήμερα, τρίτη μέρα του εθνικού πένθους, αρχίζει και η παραλαβή τον σορών, μέχρι στιγμής 24 έχουν ταυτοποιηθεί. Σπαρακτικές οι στιγμές στο νοσοκομείο Λάρισας με τους γονείς να περιμένουν να παραλάβουν τις σορούς των παιδιών τους που χάθηκαν στη μοιραία σύγκρουση.

Στους αγνοούμενους παραμένει η νεαρή φοιτήτρια από την Λυκούρια Καλαβρύτων, Αναστασία Παπαγγελή, που πήγαινε στην Θεσσαλονίκη και βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι. Δεν έχει τέλος η αγωνία για τους συγγενείς της Αναστασίας Παπαγγελή, του μοιραίου τρένου, προκειμένου να μάθουν οποιαδήποτε πληροφορία για το παιδί τους.