ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ – ΑΡΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – Δ.Ε. ΑΡΟΑΝΙΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΑΡΟΑΝΙΑΣΤΡΙΠΟΤΑΜΑ

ΤΡΙΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 201810:00 – 13:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΩΦΙΔΑΣ & ΚΕΠ ΑΡΟΑΝΙΑΣ
ΑΡΩΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Ο Δήμος Καλαβρύτων, στην Δ.Ε. Αροανίας, συνεχίζοντας με συνέπεια το κοινωνικό έργο του και σε μία κίνηση υποστήριξης και αρωγής των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών του Ν. Αττικής, οργανώνει

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 και ώρες 10:00 με 13:00 στον πολυχώρο του δημοτικού καταστήματος Δ.Ε. Αροανίας στα Τριπόταμα.
ΟΔΗΓΙΕΣ:-Το προηγούμενο βράδυ να έχετε κοιμηθεί καλά, τουλάχιστον 6 ώρες.-Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ. -Την ημέρα της αιμοληψίας να έχετε φάει το πρωί και κάτι στερεό εκτός από χυμό ή γάλα.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ:-Λαμβάνεται ιστορικό από το γιατρό, το οποίο φυσικά μένει απόρρητο.-Γίνεται μέτρηση του αιματοκρίτη και της πίεσης.-Το δείγμα αίματος εξετάζεται για ηπατίτιδα, σύφιλη, AIDS κλπ. και τα αποτελέσματα προαιρετικά τα παραλαμβάνετε.

ΓΕΝΙΚΑ:-Εθελοντής αιμοδότης θεωρείται αυτός που δίνει αίμα έστω και μία φορά το χρόνο.-Προαιρετικά σας αποστέλλεται η Κάρτα του Εθελοντή Αιμοδότη.-Με την κάρτα αυτή καλύπτονται οι ανάγκες για αίμα των συγγενών α’ βαθμού.-Ο εθελοντής αιμοδότης δικαιούται μία φορά το χρόνο ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις στο Τμήμα Αιμοδοσίας.-Άνδρες αιμοδότες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3 μήνες, ενώ γυναίκες κάθε 4 μήνες.ΓΙΑ

ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ή ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΩΦΙΔΑΣ & ΤΑ ΚΕΠ ΑΡΟΑΝΙΑΣ