Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων, στα Τριπόταμα και στον ποταμό Ερύμανθο πάνω στο παραδοσιακό τοξωτό γεφύρι

Είχε προηγηθεί το πρωί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τριποτάμων από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αροανίας και Παΐων π. Ιωάννη Μπαμπίλη για τη γιορτή των Θεοφανίων, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και εν συνεχεία τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων, στην Τοξωτή Γέφυρα της Ψωφίδας.

Έξι νεαροί μπήκαν στα παγωμένα νερά του Ερύμανθου και έπιασαν τον Σταυρό.

O Βασίλης Παπαθεοδώρου από την Πλάκα (παλιά ονομασία Μορόχοβα) είναι Τοπική Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας, που έπιασε τον σταυρό στα παγωμένα νερά του Ερύμανθου ποταμού.

Ο Δήμος Καλαβρύτων είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σ’ όλους τους δημότες να παραστούν στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων. «Η εορτή των Θεοφανείων συμβολίζει την ελπίδα, τη φώτιση, την πνευματική σωτηρία. Καλούμε όλους τους δημότες μας να μετάσχουν σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας και στην τελετή του Αγιασμού των νερών», αναφέρει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Παρευρέθηκαν:

o Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος

ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Νασιώτης

ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας

οι Αντιδήμαρχοι Βασιλόπουλος, Σαμαρτζόπουλος, και Ροδόπουλος

οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Θεοχάρης, Μιχαλόπουλος, Κουτρουλάκης, Χαμακιώτης, Καυγάς και Μαγκαφάς

ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δήμος Βαρβιτσιώτης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Ενότητας Αροανίας, ενώ το φλουρί το κέρδισε η κα. Μαρίνα Παναγιωτοπούλου από τα Τριπόταμα.