Με πιθανολογούμενες ημερομηνίες πρόωρων εκλογών, 18, 25 Σεπτεμβρίου ή 2 Οκτωβρίου, ο σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Θ. Νέζη έχει ξεκινήσει διερευνητικά τηλεφωνήματα.

Σε ρυθμούς προετοιμασίας, ακόμα και για εκλογές στις αρχές φθινοπώρου, βρίσκεται ξεκάθαρα πλέον η τοπική Νέα Δημοκρατία, που «ανεβάζει στροφές» στον εσωκομματικό της μηχανισμό, τόσο με την εκπαίδευση στελεχών για τη διαδικασία της κάλπης, όσο και με τα πρόσωπα που θα πρωτοστατήσουν στη μάχη της ψήφου…αλλά και του σταυρού.

«Ανταλλάσσουμε απόψεις και γι’ αυτό και επί όλων» απαντά στην «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι στα σκαριά η τοπική «γαλάζια λίστα».

Τροχιά εκλογών: Η ΝΔ καταρτίζει ψηφοδέλτιο - Τηλεφωνήματα για υποψηφιότητες Αχαιών

N Σπηλιόπουλος

Με δεδομένες και τις πιθανολογούμενες ημερομηνίες διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, 18, 25 Σεπτεμβρίου ή 2 Οκτωβρίου, ασφαλείς πληροφορίες της «Π» θέλουν τον Σύμβουλο του Προέδρου της ΝΔ Θανάση Νέζη, να έχει ξεκινήσει ήδη τα διερευνητικά τηλεφωνήματα, καταγράφοντας προθέσεις υποψηφίων βουλευτών, βολιδοσκοπώντας άλλους ή ακόμα και προτείνοντας σε κάποιους να έχουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας.

Τροχιά εκλογών: Η ΝΔ καταρτίζει ψηφοδέλτιο - Τηλεφωνήματα για υποψηφιότητες Αχαιών

Ν. Γούτου

Εκτός από τους βουλευτές Άγγελο Τσιγκρή, Ανδρέα Κατσανιώτη, Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνα Αλεξοπούλου, που θα’ ναι εκ νέου υποψήφιοι, στις «σημειώσεις» του κ. Νέζη βεβαία θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν και πάλι οι πολιτευτές Έφη Γιαννιά και Αθηνά Τραχήλη.

Τροχιά εκλογών: Η ΝΔ καταρτίζει ψηφοδέλτιο - Τηλεφωνήματα για υποψηφιότητες Αχαιών

Δ.Σπανόπουλος

Αν το θελήσουν, δεν υπάρχει λόγο να μην είναι και πάλι υποψήφιες για τη Βουλή, οι επίσης πολιτευτές, Ασπασία Ρηγοπούλου και Ελένη Ταπεινού.

Νέα πρόσωπα, δεν αποκλείεται να είναι – αν πράγματι το θελήσουν – η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, ο ακτινολόγος Παναγιώτης Παπαδημάτος (γιός του τ. βουλευτή) και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αντώνης Κουνάβης, ο οποίος λέγεται πως έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση.
Αυτό που έχει, όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ο κατάλογος ονομάτων που η ΝΔ επεξεργάζεται και περιλαμβάνει νέους πιθανούς υποψήφιους βουλευτές, ώστε να δοθεί αέρας ανανέωσης και να καλυφθεί γεωγραφικά ο νομός.

Τροχιά εκλογών: Η ΝΔ καταρτίζει ψηφοδέλτιο - Τηλεφωνήματα για υποψηφιότητες Αχαιών

Παναγιώτα Παυλοπούλου

Κατά πληροφορίες της «Π», αυτά είναι: Ο καρδιολόγος (Αίγιο) Νίκος Σπηλιόπουλος, ο ορθοπεδικός (Αίγιο) Δημήτρης Σπανόπουλος, η ιατρός του ΠΓΝΠ Νότα Γούτου, η επιχειρηματίας (Αίγιο) και δημοτικός σύμβουλος Ελισάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη και η Παναγιώτα Παυλοπούλου (Σειρές Καλαβρύτων) συνεργάτης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου.

Από την περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, έχουν επανακάμψει για μια θέση υποψηφίου, ο πρ. βουλευτής Θεόφιλος Βασιλείου και ο πρ. πολιτευτής Δημήτρης Αντωνακόπουλος, αντίστοιχα.

Πηγή: pelop.gr