Συναντήθηκαν στα Καλάβρυτα, σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, συναντήθηκε με τον υφυπουργό για τις φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα: “Κλιματική ουδετερότητα: Από τη φιλοδοξία στην υλοποίηση”, που πραγματοποιείται το τριήμερο 21 έως 23 Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα, με πρωτοβουλία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου.

Ο Αχαιός βουλευτής ενημέρωσε τον Υφυπουργό ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, στις 18.4.2022, ενέκρινε τη διενέργεια ερευνητικών εργασιών για τη διαπίστωση κοιτάσματος μαρμάρου, με σκοπό τη δημιουργία λατομείου, σε έκταση συνολικού εμβαδού 450.000 τ.μ. εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου στην κοινότητα των Κάτω Λουσών Καλαβρύτων.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής τόνισε στον Χρήστο Τριαντόπουλο ότι η εν λόγω περιοχή βρίσκεται εντός δικτύου Natura 2000, εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού και πλησίον του Σπηλαίου Λιμνών Καστριών, συνεπώς πρόκειται για μια εξαιρετικά ευαίσθητη (πολιτισμικά, αρχιτεκτονικά και ιστορικά) περιοχή.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: