Ο Αχαιός βουλευτής θα εκπροσωπήσει τη. Νέα Δημοκρατία

Οι βουλευτές Άγγελος Τσιγκρής (Νέα Δημοκρατία), Θεοδώρα Τζάκρη (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Σκανδαλίδης (ΠΑΣΟΚ) και Νίκος Καραθανασόπουλος ((ΚΚΕ), θα παρεβρεθούν σήμερα το βράδυ στην τελετή των εγκαινίων της 87ης Αγροτικής Έκθεσης Πύργου.

Οι τέσσερις βουλευτές – εκπρόσωποι κομμάτων, θα συζητήσουν με θέμα τη σημασία και το ρόλο της μαύρης κορινθιακής σταφίδας.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Άγγελος Τσιγκρής θα αναφερθεί στις κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και προώθηση του προϊόντος.

Συγκεκριμένα θα αναφερθεί στην κατάθεση σχετικών Ερωτήσεων προς τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα την ενίσχυση των παραγωγών μαύρης κορινθιακής σταφίδας που πλήττονται από τις χαμηλές τιμές των τελευταίων ετών (Αριθμός πρωτοκόλλου: 5 / 4.10.2021) και την αναδιάρθρωση (αναμπέλωση) των καλλιεργειών (Αριθμός πρωτοκόλλου: 1974 / 18.11.2019), προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προϊόντος στο μέλλον.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.