Η Μπέτανι Χιούζ επιστρέφει στο Viasat History και εξερευνεί τους κρυμμένους θησαυρούς της Ευρώπης!

Η βραβευμένη ιστορικός, συγγραφέας, ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός και καθηγήτρια Μπέτανι Χιούζ, επιστρέφει στο Viasat History με τη συναρπαστική νέα σεζόν του «Θησαυροί με την Μπέτανι Χιούζ».

Η τρίτη σεζόν κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή, 19 Απριλίου στις 22:00 με νέες ανακαλύψεις, καθώς η Μπέτανι ξεκινά ένα ακόμη αξέχαστο ταξίδι στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού σε έξι υπέροχα επεισόδια. Η ιστορικός επισκέπτεται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα του κόσμου στη Βουλγαρία, ένα πρόσφατα ανακαλυφθέν αρχαίο μυθιστόρημα στην Τουρκία, καθώς και τα πανέμορφα δάση της Εσθονίας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε αξιοσημείωτα επιτεύγματα μηχανικής, πολιτισμού και πίστης που αποτυπώνουν το τι έχουν καταφέρει οι άνθρωποι με πάθος, ανθεκτικότητα και συνεργασία.


Η τρίτη σεζόν ξεκινά με την Μπέτανι να ταξιδεύει μέσω της κεντρικής Τουρκίας στην Καππαδοκία και να μας ξεναγεί στον οικισμό Γκεμπεκλίτεπε και στον ναό του, με διάρκεια ζωής πάνω από 10.000 έτη!
Η Μπέτανι θα βρεθεί μπροστά και σε μία ολοκαίνουρια ανακάλυψη: ένα λιθοσκαλισμένο παραμύθι ηλικίας 11.400 ετών που ανακαλύφθηκε έξω από την Σανλιούρφα, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Το πέτρινο γλυπτό που δείχνει έναν γυμνό άνδρα να δέχεται επίθεση από μεγάλες γάτες και έναν ταύρο που επιτίθεται, ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα στο κελάρι ενός χωρικού και θα παρουσιαστεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση!
Στη συνέχεια, η ιστορικός μας ταξιδεύει για να εξερευνήσει το Σουλτανάτο του Ομάν, μια χώρα γεμάτη εκπλήξεις και αντιθέσεις. Επιστρέφει στο Αζερμπαϊτζάν για περισσότερες περιπέτειες στον Δρόμο του Μεταξιού και κατευθύνεται στην Αλβανία για να αποκαλύψει τα μυστικά της Αδριατικής ακτής. Ταξιδεύοντας βόρεια, η Μπέτανι βρίσκεται στην Εσθονία, όπου επισκέπτεται τη Σααρέμα- το «νησί των Βίκινγκς» της Εσθονίας, και ανακαλύπτει, κρυμμένη σε ένα ξέφωτο του δάσους, έναν ιερό τόπο ταφής με στοιχεία ανθρώπινων θυσιών!
Με οδηγό την αρχαιολόγο Μαρίκα Μάγκι, η Μπέτανι αποκτά ειδική πρόσβαση σε μια μυστική αποθήκη και ανακαλύπτει ένα χρυσό βραχιόλι φιδιού που χρονολογείται στον 3ο αιώνα μ.Χ. Επιστρέφοντας στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν, βλέπουμε την ιστορία ενός γιγάντιου μεσαιωνικού ναυαγίου, που ανασκάφηκε το περασμένο καλοκαίρι. Ταξιδεύοντας δυτικά, μαζί με την Μπέτανι εξερευνούμε το νησί Κίχνου, που έχει χαρακτηριστεί ως η τελευταία μητριαρχία στην Ευρώπη.


Το επικό ταξίδι της Μπέτανι καταλήγει στη Βουλγαρία, όπου ανακαλύπτει ένα… μωσαϊκό πολιτισμών που έχουν δημιουργήσει μια απίστευτη ιστορία. Στη Βάρνα της Μαύρης Θάλασσας, εξερευνά έναν θησαυρό χρυσού 6.000 ετών. Με ειδική πρόσβαση, στην Κοιλάδα των Θρακικών Βασιλέων, εισέρχεται σε έναν κλιματιζόμενο τάφο 2300 ετών που περιλαμβάνεται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, με τοιχογραφίες που παραμένουν ακόμα ανέπαφες. Στον χαμένο ελληνικό οικισμό της Ἡράκλειας Σιντικής βρίσκει ίχνη από τα ιερά της πόλης, καταστήματα, ένα δημαρχείο, μια εκκλησία και ένα αρχαίο ιερό για τη θεά Νέμεση.
Η ολοκαίνουργια σεζόν του «Θησαυροί με τη Μπέτανι Χιούζ» είναι μια εκλεκτική ταξιδιωτική περιπέτεια που δεν χάνεται! Πρεμιέρα αποκλειστικά και μόνο μόνο στο Viasat History στις 19 Απριλίου, στις 22:00.