Βάλτος Καλαβρύτων.

Τοπίο υγρό, ψυχρό, βίαιο. Εικόνες αθλιότητας και ντροπής.
Αναγνώστης μας απέστειλε το παρακάτω video στο οποίο εικονίζονται δεμένα από το πόδι άλογα σε σημείο που το νερό είναι 50 εκατοστά και με τον καθημερινό παγετό να συμπληρώνει συνθήκες που δεν επιτρέπουν την συνέχιση της ζωής σε κανένα έμβιο όν.
Όπως μας δήλωσε ο ίδιος το ένα από τα άλογα κείται ήδη νεκρό και τα υπόλοιπα προφανώς είναι μελλοθάνατα. Πρόκειται για την δέσμευση, την εγκατάλειψη και τον βουβό βασανισμό περήφανων ζώων που έχουν συντροφέψει τον άνθρωπο ανά τους αιώνες, στην προσπάθεια για την επιβίωσή του, μέσα από την σκληρή εργασία τους, αλλά και τις μάχες που ο ίδιος και χωρίς την συγκατάθεσή τους επέλεξε να δώσει.

Εμείς, όπως έχουμε υποχρέωση, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να δημοσιοποιήσουμε τα συμβαίνοντα λίγα μέτρα από τον ιστό της πόλης, προς γνώση των υπευθύνων.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του video το γεγονός έχει ήδη καταγγελθεί, από τον ίδιο, στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Δεν γνωρίζουμε αν η ενέργεια του ιδιοκτήτη των ζώων, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζουμε, είναι συνειδητή ή πρόκειται για εγκληματική αμέλεια που οδηγεί σε οικτρά αποτελέσματα. Το τέλος πάντως παραμένει το ίδιο.

Διωκτικές αρχές, δήμος και φιλοζωικές οργανώσεις πρέπει άμεσα να ενεργήσουν ώστε να λάβει τέλος το βασανιστήριο και να λυτρωθούν τα ζώα πριν να είναι αργά και για όσα έχουν αντισταθεί μέχρι σήμερα στον ανθρώπινο χάρο.

πηγή:www.kalavrytanet.com