«Ένα ταξίδι… Σε μια άμαξα… Που φέρνει δυο πανάκριβα φορτία… Την Ιστορία και τη Λογοτεχνία…

… Ένα ταξίδι, λοιπόν, μέσα από την Ιστορία και τη Λογοτεχνία στα περασμένα χρόνια και τα πιο κοντινά, για τη γενέθλια γη μας, τα Αγαπημένα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, τα ʺΔικά μας ΚΑΛΑΒΡΥΤΑʺ,  π’ έχουν απαγκιάσει στη σκέψη, στο μυαλό και την καρδιά μας. Που, «είναι μια ζωγραφιά, μια μικρή πολιτειούλα, γεμάτη ιστορία, μαρτυρία και δόξα, όπου το δροσαγέρι του Χελμού τραγουδούσε με τις νεράιδες του Βουραϊκού κι ο κάθε οδοιπόρος, όλα τα πετούμενα τ’ ουρανού και τα ζωντανά της φύσης, ξεδίψαγαν από την ʺΚαλαβρυτινήʺ, του ʺΦίντεηʺ, του ʺΚλοκίτηʺ, τα ʺΤρία Πηγάδιαʺ, τη ʺΦλούδαʺ, το ʺΚεραμιδάκιʺ!..»

Τιμή και Χαρά η παρουσία σας…

Ελάτε μαζί μου, λοιπόν, να συνταξιδέψουμε, μ’ ένα βιβλίο, στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 μ.μ., εκεί κι όπως, η παρακάτω πρόσκληση και αφίσα αναφέρουν!..

————————————————————————————————————————————-

Θεόδωρος  Γ.  Θανόπουλος

ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ!..

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, η “Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας” σε συνεργασία με άλλους φορείς, θα κάνει εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης του Βιβλίου : “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ μια πόλη στην ιστορία και τη Λογοτεχνία”  στην Αίθουσα «ΑΛΕΚΑ ΣΙΟΥΛΗ» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και ώρα 20:00

Ένα νέο βιβλίο για τα Καλάβρυτα κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Παρασκήνιο» με τίτλο «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: μια πόλη στην ιστορία και τη λογοτεχνία». Την έκδοση επιμελήθηκε ο φιλόλογος Ανδρέας Παπαγεωργίου (ΓΕΛ Καλαβρύτων) και η ιστορική Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας.

Πρόκειται για ένα βιβλίο… παλίμψηστο της ιστορικής πόλης ανά τους αιώνες:
> Την ιστορική διαδρομή των Καλαβρύτων από το μύθο και την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα,
> τις υποδομές και το ανθρωπογενές περιβάλλον,
> τον δημόσιο βίο και την κοινωνική, θρησκευτική ζωή -εκπαίδευση,
> τον επαγγελματικό βίο και τις ασχολίες των κατοίκων,
> λαϊκό βίο και πολιτισμό και εντυπώσεις – καταγραφές των περιηγητών και ταξιδευτών και
> τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Όλα ξεδιπλώνονται σιγά-σιγά μέσα από επιλεγμένα κείμενα παραθέματα, τα οποία ανθολογούνται.
Την έκδοση επιμελήθηκαν οι Ανδρέας Παπαγεωργίου, εξαίρετος φιλόλογος, που είχε την ευθύνη της επιλογής και της επιμέλειας της ύλης, και ο Παναγιώτης Χάμψας, έμπειρος γραφίστας, που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού, της τεχνικής επεξεργασίας και της εν γένι καλλιτεχνικής επιμέλειας τόσο του βιβλίου όσο και του εξωφύλλου αυτού.

Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας και ο πρόεδρος του Δ.Σ Σωτήρης Τσενές επέδειξαν συνεχές ενδιαφέρον για την έκδοση και βαρύτιμη προσφορά προς τη γενέτειρα.