Τα Καλάβρυτα Αποτελούν κορυφαίο προορισμό και για την εορταστική περίοδο. 

Τα Καλάβρυτα είναι έτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες, ενώ στο κέντρο των Καλαβρύτων επικρατεί μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοικτά όλη μέρα.

Ήδη από χθες αλλά και σήμερα περιμένουν τα ορεινά της Αχαΐας το πρώτο κύμα επισκεπτών για το τριήμερο των Χριστουγέννων. «Οποιος έρθει σήμερα, χωρίς να έχει κλείσει δωμάτιο, μάλλον δεν θα βρει να κοιμηθεί» είπε στο PeloponnisosFM 104.1 ο πρόεδρος των ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κώστας Δαφαλιάς.
ΠΑΤΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κώστας Δαφαλιάς

Μιλώντας στην εκπομπή «Χριστός και Απόστολος» με τον Χρήστο Βεργανελάκη και τον Απόστολο Αναστασόπουλο, ο κ. Δαφαλιάς τόνισε πως «η περιοχή έχει μεγάλη πληρότητα και περιμένουμε αρκετό κόσμο για το τριήμερο των Χριστουγέννων σε πρώτη φάση. Μετά, όλο το 15νθήμερο θα κυλήσει αρκετά καλά. Οι επισκέπτες ξεκίνησαν από χθες και κάποιοι σήμερα που θα μείνουν μέχρι 26 του μήνα. Μετά θα ανανεωθούν με νέους επισκέπτες για το ενδιάμεσο, όπου θα εναλλάσσονται διαρκώς».

Πάντως, όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, τα Καλάβρυτα δεν είχαν ποτέ – ούτε έχουν και τώρα – επισκέπτες που κλείνουν δωμάτιο για 7-10 ημέρες. «Πολύ σπάνια βλέπουμε κρατήσεις που να πιάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά» τόνισε.

Για τα Χριστούγεννα, δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα. Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Δαφαλιάς: «Πολύ πιθανό για σήμερα να μην βρει κατάλυμα για απόψε αν έρθει χωρίς να έχει κλείσει. Γενικά πάντως, σε μέσο όρο οι περισσότεροι κλείνουν διήμερα και τριήμερα για Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Επομένως υπάρχουν κενά για τα μεσοδιαστήματα. Γενικότερα, ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον για τον καιρό, ρωτάει τους ξενοδόχους αν έχει χιόνι το χιονοδρομικό, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει ακόμα. Οσον αφορά τις τιμές, κρίνονται προσιτές. Για ένα δίκλινο από 70 έως 150, ενώ για τετράκλινο από 110 έως 200 το βράδυ. Θεωρούνται φυσιολογικές ως τιμές».

Τέλος, ενημέρωσε ο κ. Δαφαλιάς πως υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα σε ΚλειτορίαΚέρτεζηΣκεπαστόΚάτω Ζαχλωρού και τα γύρω χωριά. «Ολη η περιοχή είναι σε καλά επίπεδα. Μόνο τα ενδιάμεσα των εορτών υπάρχει μια κάμψη» κατέληξε.

Δείτε σε video τι κίνηση επικρατεί στους δρόμους του εμπορικού κέντρου των Καλαβρύτων όπως την κατέγραψε ο φακός του κ. Χαρίλαου Ερμείδη.