Μια σπουδαία διάκριση επιφύλαξε το φετινό καλοκαίρι για το καφενείο-ταβέρνα του χωριού Κρυονέρι Καλαβρύτων (Ασάνι).

Συγκεκριμένα ο παγκόσμιος οργανισμός GTBB (Greek Taste Beyond Borders) στο 4ο Παγκόσμιο συνέδριο ελληνικής Γαστρονομίας βράβευσε «Το Ασάνι μας» με το βραβείο ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.

Η απονομή έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου, στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων. Με το βραβείο αυτό, που παρέλαβαν ο Νίκος και η Κλαίρη Βουρλούμη «ΤοΑσάνι μας» πιστοποιήθηκε ότι το εστιατόριο αποδεδειγμένα υποστηρίζει την αυθεντική ελληνική κουζίνα, τις παραδοσιακές και τοπικές συνταγές χρησιμοποιώντας ελληνικά τοπικά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Ασάνι μας» είναι η μοναδική επιχείρηση του νομού Αχαΐας και μία από τις πέντε επιχειρήσεις της Πελοποννήσου που βραβεύτηκαν.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεωργ. Γεωργαντάς ο οποίος στο χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές και τους βραβευμένους.

Στο Νίκο και στην Κλαίρη εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχία τους και για τη συμβολή τους στην προβολή του χωριού μας.

πηγή: ΕΔΩ ΚΡΥΟΝΕΡΙ