Μετά από 30 χρόνια απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, η Lancia, σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, επιστρέφει στο WRC, με τις ευλογίες του Ομίλου Stellantis.

Οι φίλοι της Lancia και του WRC έχουν πολλούς λόγους να χαρούν. Η ιταλική φίρμα βρίσκεται σε στάδιο ανάκαμψης και μαζί με την επιστροφή της στην αγορά, θα τη δούμε να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Μια είδηση που έρχεται από τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης και θέλει τον θρύλο των Ράλλυ να επιστρέφει δυναμικά. Η Stellantis στηρίζει την προσπάθεια και θα σταθεί δίπλα στην ιταλική φίρμα προκειμένου να κάνει ότι χρειαστεί για να επιστρέψει δυναμικά.

Η εξέλιξη του αγωνιστικού θα αρχίσει άμεσα, από τη χρονιά που διανύουμε, με το αυτοκίνητο που θα τρέξει να είναι τη νέα Ypsilon. Ένα χρόνο μετά, το 2025 θα έχει εμπλοκή στους αγώνες, έτσι ώστε να γράψει τα απαραίτητα χιλιόμετρα προετοιμασίας για να είναι έτοιμο την επόμενη χρονιά με προδιαγραφές WRC 2027.Lancia YpsilonΟι αρχικές προδιαγραφές θα είναι οι νέες Rally2, με το νέο αυτοκίνητο να αποτελεί τη μετάβαση στη νέα εποχή, καθώς το 2026 η κατηγορία Rally1 αναμένεται -χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα- να κλείσει τον κύκλο της. Ενδεχομένως η νέα Lancia Ypsilon WRC να ανέβει κατηγορία το 2027.

Αναμφίβολα μια εξαιρετικά σημαντική είδηση για τους αγώνες αυτοκινήτου και το WRC θα είναι η επιστροφή της Lancia στα Ράλλυ. Μένει να δούμε αν τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης θα επιβεβαιωθούν…

Lancia