Δενδροφύτευση δύο υπεραιωνόβιων ελιών από το Αίγιο στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης»|

Το παρών στη δενδροφύτευση δύο υπεραιωνόβιων ελιών από το Αίγιο στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης» έδωσε ο δήμαρχος Αθηνών,Χάρης Δούκας ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία λέγοντας ότι «είναι μια σημαντική διαδικασία να έχεις ελαιόδεντρα 500 χρόνων, τα οποία ως δήμος, φυτεύουμε με επιτυχία σε σημεία της πόλης».

Δείχνοντας μια τεράστια καλοκλαδεμένη ελιά, η οποία με ιδιαίτερη προσοχή αποκτούσε νέο «σπίτι» στο πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού, ο κ. Δούκας εξήγησε ότι με τη διαδικασία της προσεκτικής μεταφύτευσης διασώθηκαν δέντρα με ιστορία που αφαιρέθηκαν από το Αίγιο κατά τη διάρκεια εργασιών.

«Η ελιά αυτή που φέραμε από έναν ελαιώνα στο Αίγιο είναι πάνω από 500 χρόνων, η οποία αν δεν ερχόταν εδώ θα γινόταν καυσόξυλα» δήλωσε στη δημοσιογράφο Μαίρη Σκανδάλη που βρέθηκε στο σημείο.

Μιλώντας για τη διαδικασία μεταφύτευσης των δύο δέντρων, από ειδικό συνεργείο, τόνισε ότι είναι μια πολύ ευαίσθητη διαδικασία. «Αξιοποιούμε τα δέντρα και τα φυτεύουμε σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Στο πάρκο στην Ιερά Οδό θα κάνουμε μεταφύτευση σε δύο υπεραιωνόβιες ελιές», σημείωσε ο κ. Δούκας.

Και όπως τόνισε οι δενδροφυτεύσεις στην Αθήνα συνεχίζονται. «Είχαμε πάει στο 14ο Δημοτικό σχολείο στην Αθήνα που φυτέψαμε με μικρά παιδιά, 10 δέντρα. Συνολικά έχουμε φυτέψει πάνω από 1.600 δέντρα από τον Ιανουάριο στην Αθήνα» δήλωσε ο κ. Δούκας.

«Πρασινίζοντας το γκρίζο»
Μιλώντας στους παρουσιαστές της εκπομπής, Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, αποκάλυψε ότι ξεκινάει στον Δήμο Αθηνών ένας ωραίος διαγωνισμός με τίτλο «Πρασινίζοντας το γκρίζο» όπου οι δημότες θα στέλνουν φωτογραφίες από τα πράσινα μπαλκόνια και τους κήπους τους. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη. Και όπως δήλωσε στο EΡΤΝews «θα υπάρξουν βραβεύσεις για τους πολίτες που έχουν τις πιο ωραίες πράσινες φωτογραφίες» εστιάζοντας με αυτόν τον τρόπο στις μικρές δράσεις που αλλάζουν την καθημερινότητά και πρασινίζουν την πόλη.

Πηγή: ertnews.gr