Ο διεθνώς διακεκριμένος συγγραφέας και φιλόσοφος Δρ, Steven Roy ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, τις ημερομηνίες για το μεγάλο γεγονός του Ιδρύματος Writers Capital International Foundation, το Διεθνές Λογοτεχνικό Πανόραμα 2022 [Panorama International Literature Festival (PILF 2022)].

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, εγκαινίασε επίσης την επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ (Panoramafestival.org), όπου μπορούν όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Το Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από 1η-30η Ιανουαρίου 2022.

Εκατοντάδες συγγραφείς από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και θα παρουσιάσουν τα έργα τους διαδικτυακά. Τα έργα θα προβληθούν σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και στον παγκόσμιο ιστό. Θα υπάρξουν, ακόμη, συμπόσια, διαλέξεις ειδικών, πολιτιστικές ανταλλαγές, τα Χρυσά Βραβεία Λογοτεχνίας (Panorama Golden Literature Awards) και πολλές άλλες εκδηλώσεις, που θα καταστήσουν συνολικά το Διεθνές Λογοτεχνικό Πανόραμα ένα μεγάλο παγκόσμιο φεστιβάλ για συγγραφείς και λάτρεις της λογοτεχνίας.

Θέμα του Διεθνούς Λογοτεχνικού Πανοράματος είναι «Το Ουράνιο Κενό». Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δρ. Steven Roy συνεχάρη τους διοργανωτές που επέλεξαν ένα λησμονημένο είδος μεταφυσικής λογοτεχνίας ως θέμα για το Διεθνές Λογοτεχνικό Πανόραμα 2022.

«Η μεταφυσική, μια φιλοσοφική έννοια που χρησιμοποιείται στη λογοτεχνία για πράγματα που είναι πέρα ​​από την περιγραφή της φυσικής ύπαρξης, έχει ανέκαθεν προσελκύσει την προσοχή των αναγνωστών», δήλωσε. «Το θέμα του Διεθνούς Λογοτεχνικού Πανοράματος 2022 θα αποτελέσει σίγουρα μια συγκλονιστική σπίθα έμπνευσης μεταξύ των συγγραφέων της σημερινής γενιάς», πρόσθεσε.

«Στο Διεθνές Λογοτεχνικό Πανόραμα αναμένεται να συμμετάσχουν γνωστοί συγγραφείς από όλο τον κόσμο», δήλωσε η κυρία Ειρήνη Ντούρα-Καββαδία, Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος. «Ήδη έχουν οριστεί συντονιστές σε διάφορες χώρες, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή των καλυτέρων από κάθε χώρα. Εκτός από αυτό, μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων από διάφορους τομείς εργάζεται ακούραστα προκειμένου να στεφθεί το μεγάλο φεστιβάλ με επιτυχία», πρόσθεσε η Γενική Γραμματέας.

PANORAMA INTERNATIONAL LITERATURE FESTIVAL 2022! ΤΟ ΘΕΜΑ –

“Το Ουράνιο Κενό”, ένα θέμα που έχει απασχολήσει μυριάδες συγγραφέων και ποιητών από την απαρχή του κόσμου… Το κενό από όπου όλα εκπηγάζουν, η γέννηση, η ζωή… Ή το κενό που μας αφήνει η μελαγχολία, η απώλεια… Το κενό ως γεννεσιουργό αίτιο, ή ως το μηδέν και το άπαν. Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε μαζί το διεθνές φεστιβάλ που μας ενώνει μέσω της λογοτεχνίας και των ιδεωδών που οφείλουμε, ειδικά στις μέρες μας, να προβάλλουμε περισότερο από ποτέ. Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ:

To register visit: www.panoramafestival.org – contact us: register@panoramafestival.org

Ενημερωτικό Υλικό:

Promotional Videos – Facebook

https://www.facebook.com/WritersCapitalFoundation/videos/588991175861972

YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=LX0HHEsMpJY

THEME

https://www.youtube.com/watch?v=Z147r_2pcic&t=7s

Εκπρόσωπος τύπου για το Φεστιβάλ και το Ίδρυμα στην Ελλάδα, είναι ο πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας κ. Νίκος Ναούμης.