Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τα προβλήματα του ακτινολογικού τμήματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Το ακτινολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών βρίσκεται πλέον σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση λόγω έλλειψης προσωπικού. Το φαινόμενο δεν είναι χθεσινό όμως έχει επιταθεί με τις συνταξιοδοτήσεις εργαζόμενων και την άρνηση του Υπουργείου Υγείας και των διοικήσεων να προκηρύξουν τις θέσεις τεχνολόγων ραδιολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών.

Το ακτινολογικό τμήμα  καλύπτει τον όγκο όλου του νοσοκομείου (κλινικές, πρόωρα, ΜΕΘ, χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, επείγοντα), την λεγόμενη κλασσική ακτινολογία. Το τμήμα σήμερα χρειάζεται περίπου 60 βάρδιες σε καθημερινή βάση και συμπληρώνει μόλις 40.

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με τις ευλογίες του διοικητή του νοσοκομείου (γιατί διοικητικό συμβούλιο ακόμα ΔΕΝ υπάρχει), αντί να αναπληρώσουν τις ελλείψεις, κάνουν αποσπάσεις του ελάχιστου προσωπικού στα νοσοκομεία Μεσολογγίου Αγρινίου και Άρτας επιδεινώνοντας την υποστελέχωση.

Σε όλα αυτά έρχεται ο νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης, με την εμμονή της να νοθεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αντί να προκηρύξει τις θέσεις ή να πάρει επικουρικό προσωπικό, στις 14 Νοέμβρη 2022 με υπογραφή του διοικητή προβαίνει ”στη διενέργεια διαγωνισμού για τρεις θέσεις με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης λόγω του κατεπείγοντος και της σοβαρής απειλής παύσης της λειτουργίας του Ακτινολογικού”!!! με το εξωφρενικό ποσόν των 3 χιλιάδων ευρώ το κάθε άτομο για ένα μήνα. Επίσημη δηλαδή παραδοχή του κινδύνου κλεισίματος του τμήματος από τον ίδιο τον διοικητή!

Αν ο διοικητής θεωρεί τον εαυτό του αμέτοχο σε όλη αυτή την κατάσταση ας το παραδεχτεί δημόσια και ας παραιτηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ παρακολουθεί με αγωνία και προσοχή όσα διαδραματίζονται και τα καταγγέλλει στον Λαό.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ