Ζαρούχλα 1978 – Χειμωνιάτικη εκδρομή. Βουβό έγχρωμο φιλμ super 8mm. Αρχείο Ν. Αθανασόγλου

ΑΧΑΪΑ: Βρισκόμαστε στη Ζαρούχλα, ένα ορεινό χωριό του Νομού Αχαΐας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.020 μέτρων στις νοτιοανατολικές πλαγιές της οροσειράς του Χελμού.

Το φιλμ ανοίγει με πλάνα από έναν δρόμο του χωριού καθώς βλέπουμε και κάποια σπίτια. Μια γυναίκα εξέρχεται από ένα σπίτι κι έρχεται προς το μέρος του κινηματογραφιστή χαμογελώντας. Η κάμερα εστιάζει στο χιόνι που πέφτει και ένα άτομο την χαιρετάει. Μια καμινάδα καπνίζει καθώς το χιόνι γίνεται πιο πυκνό. Μια παρέα περνάει ένα μικρό γεφυράκι ευδιάθετη, χαιρετώντας ποτέ-πότε τον φακό ενώ τα φυτά και τα δέντρα τριγύρω έχουν αρχίσει να καλύπτονται απ το χιόνι.

Ο φακός μας δείχνει σπίτια του χωριού και στέκεται στην Αγία Τριάδα Ζαρούχλας που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό. Η παρέα εξερευνά το μέρος και διασκεδάζει. Ένας απ’ την παρέα μιλάει με μια χαμογελαστή ηλικιωμένη γυναίκα ενώ κρατάει μια σακούλα -κατα πάσα πιθανότητα με προμήθειες- και η παρέα συνεχίζει την περιήγηση της δάσος που όπως βλέπουμε είναι γεμάτο με έλατα και μαυροπεύκα.

Δείτε περισσότερα γι’ αυτό το φιλμ:

http://www.aylonfilmarchives.com/aylon/dl/el/item.html?id=1893&fbclid=IwAR0Bj75PlVTHgKJIcZOhkBI8ozJiMRLk_xYYV-Mctfbd_UsO3RsVvu0ipDQ

  Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube για περισσότερα παλιά φιλμ από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

https://www.youtube.com/channel/UCRJv70kZPMU8ctHMZvGf_ZQ