Και στο Σπήλαιο των Λιμνών, έναν από τους βασικούς οικονομικούς -τουριστικούς-πολιτιστικούς πυλώνες του Δήμου Καλαβρύτων και έναν από τους τοπ προορισμούς ειδικά αυτή την περίοδο, επικρατεί η ίδια παγωμάρα με το Χιονοδρομικό. Μπορεί τα οικονομικά μεγέθη να μην είναι της ίδιας εμβέλειας, αναλογικά όμως η ζημιά είναι περίπου ίδια.
«Καταστροφή, κύριε Ζησιμόπουλε; Ή μήπως είναι υπερβολική η λέξη;», ρώτησα τον γενικό διευθυντή του Σπηλαίου των Λιμνών.
Ακαριαία η απάντησή του: «Δυστυχώς, είναι η σωστή λέξη. Μόνο αυτή αποτυπώνει την κατάσταση που ζούμε…».
Ο Θανάσης Ζησιμόπουλος έδωσε μια πλήρη εικόνα της κατάστασης:
-«Από τις 7 Νοεμβρίου έχουμε κατεβάσει ρολά. Και δεν ξέρουμε πότε θα επιτραπεί να λειτουργήσουμε ξανά. Δυστυχώς. Και είναι κάτι που αφορά όλη την περιοχή. Το πλήγμα είναι μεγάλο. Και για το Χιονοδρομικό και για το Σπήλαιο και για όλες τις επιχειρήσεις του δήμου Καλαβρύτων, που περνάνε μαύρες γιορτές. Ολοι είμαστε στην ίδια βάρκα… Σε μια βάρκα που βουλιάζει όλο και περισσότερο…».
-«Δείτε την ειρωνεία… Τόσα χρόνια, παρακαλάγαμε να είχε χιόνι πριν τα Χριστούγεννα, αλλά σπάνια είχε. Και τώρα που έπεσε χιόνι πρόωρα, είναι κλειστό το Χιονοδρομικό…».
-«Το Σπήλαιο είχε πάντα μεγάλη επισκεψιμότητα την περίοδο των γιορτών. Ηταν μια από τις πιο παραγωγικές περιόδους. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Ακούμε τους ειδικούς, αυτούς εμπιστευόμαστε. Δεν είμαστε, ούτε μπορούμε να παριστάνουμε τους λοιμωξιολόγους.
-«Η οικονομική ζημιά για το Σπήλαιο θα είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω για νούμερα, γιατί δεν υπάρχουν δεδομένα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το Σπήλαιο είναι μια επιχείρηση που κάθε χρόνο είχε θετικό πρόσημο, δηλαδή κατέγραφε πάντα έστω και λίγα κέρδη».
-«Αυτό που ευχόμαστε τώρα είναι να πάνε καλά τα πράγματα και να επαναλειτουργήσουμε μετά τις 7 Ιανουαρίου. Με περιοριστικά μέτρα, αλλά έστω να λειτουργήσουμε…».
* Το Σπήλαιο των Λιμνών, που ανήκει στην ομώνυμη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καλαβρύτων, απέχει 17 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 9 χλμ. από την Κλειτορία.
Στο χωριό Καστριά.
πηγή:pelop.gr