Ο βασιλιάς Κάρολος θα γίνει σήμερα επισήμως ο 40ος μονάρχης τoυ Ηνωμένου Βασιλείου σε μία τελετή με τυπικό και πρωτόκολλο χιλίων και πλέον ετών που θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας έχει κατακλύσει πλήθος κόσμου, προκειμένου να δει από κοντά τη διαδρομή που θα καλύψει ο βασιλιάς Κάρολος από το Μπάκιγχαμ στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, σήμερα Σάββατο.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα γίνει σήμερα επισήμως ο 40ος μονάρχης τoυ Ηνωμένου Βασιλείου σε μία τελετή με τυπικό και πρωτόκολλο χιλίων και πλέον ετών που θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Σήμερα η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Ηγέτες και βασιλείς από 203 χώρες, παρούσα η Σακελλαροπούλου – Όλο το πρόγραμμα

Ήδη οι πρώτοι καλεσμένοι έχουν πάρει τις θέσεις τους μέσα στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί:

11:30-12:45: Οι καλεσμένοι της στέψης, συμπεριλαμβανομένης της βασιλικής οικογένειας, αρχηγών κρατών και πρώην πρωθυπουργών έχουν προγραμματιστεί να φτάσουν.

11:45: Το βασιλικό Ιππικό θα προετοιμαστεί να συγκεντρωθεί για την Πομπή του Βασιλιά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

12:20: Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα θα κατευθυνθούν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ με την άμαξα “Diamond Jubilee State Coach”.

13:00: Θα πραγματοποιηθεί η κύρια εκδήλωση, η στέψη.

14:00: Ο βασιλιάς στέφεται. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ τοποθετεί το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του Καρόλου. Θα ηχήσουν τρομπέτες και θα γίνουν χαιρετισμοί με όπλα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

15:00: Η λειτουργία τελειώνει και ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα ξεκινούν την πομπή στέψης τους πίσω στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ με την άμαξα.

15:33: Ο Κάρολος και η Καμίλα αναμένεται να εισέλθουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέσω της Κεντρικής Αψίδας.

15:45: Το βασιλικό ζεύγος λαμβάνει χαιρετισμό από τον στρατό στους κήπους του Παλατιού

16:15: Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και μέλη της βασιλικής οικογένειας εμφανίζονται στο μπαλκόνι του Παλατιού για να παρακολουθήσουν το flypast.

Πηγή: pelop.gr