Το υλικό με τις παραβάσεις έδωσε στη δημοσιότητα η Τροχαία – Στις 484 oi συλλήψεις και στις 4.116 οι παραβάσεις ΚΟΚ σε μία μόνο ημέρα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Οδηγό να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα που έφτανε τα… 251 χιλιόμετρα την ώρα στην Αθηνών – Θεσσαλονίκης, εντόπισαν αστυνομικοί της Τροχαίας, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο.

Στο βίντεο που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Τροχαία φαίνονται και άλλοι οδηγοί οι οποίοι προβαίνουν σε παραβάσεις του ορίου ταχύτητας σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αθήνας, όπως Λεωφόρο Ποσειδώνος, Λεωφόρο Βουλιαγμένης, Λεωφόρο Συγγρού και αλλού, αφού «πιάνονται» από το ραντάρ να τρέχουν με έως πάνω από τα διπλάσια χιλιόμετρα από αυτά που ορίζει ο Κ.Ο.Κ στα συγκεκριμένα σημεία.

Δείτε βίντεο:

Το βίντεο από το εν λόγω -εξαιρετικά επικίνδυνο περιστατικό- έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, που συνόδευσε την ανάρτησή του με το εξής μήνυμα:

«Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας. Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους, με σκοπό την προστασία οδηγών και πεζών. Σε πρόσφατους ελέγχους εντοπίστηκε οδηγός να κινείται με ταχύτητα 251 χλμ/ώρα. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους παραβάτες. Η ρητή εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή της μηδενικής ανοχής στην παραβίαση του ΚΟΚ και σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και ομοίως και οι βεβαιωμένες παραβάσεις».

484 συλλήψεις και 4.116 παραβάσεις ΚΟΚ σε μία ημέρα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, σε αστυνομικές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου ελέγχθηκαν συνολικά 20.925 άτομα και 15.673 οχήματα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:
συνελήφθησαν 484 άτομα για διάφορα αδικήματα,
βεβαιώθηκαν 4.116 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

ακινητοποιήθηκαν 101 οχήματα και
κατασχέθηκαν 3.
Ενδεικτικά, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθηκαν 803 άτομα, συνελήφθησαν 4 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 79 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Επιπλέον, στην περιοχή της Κηφισιάς ελέγχθηκαν 58 άτομα και 29 οχήματα, προσήχθησαν 2 άτομα και βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας ελέγχθηκαν 9 άτομα.

Επίσης, στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού του νομού Πιερίας:

ελέγχθηκαν 462 άτομα και 362 οχήματα
προσήχθησαν 12 άτομα,
συνελήφθη 1 άτομο για ναρκωτικά,
βεβαιώθηκαν 141 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 2 για στέρηση πιστοποιητικού υγείας και 1 για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και
ακινητοποιήθηκαν 2 οχήματα.
Παράλληλα, ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε περιοχές και οικισμούς με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.

Πηγή: protothema.gr