Φίλες και φίλοι,Είναι γνωστό ότι προστασία του περιβάλλοντος και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί κεντρικό άξονα της πολιτικής της δημοτικής μας αρχής.

Στην εποχή μας που η εξοικονόμηση φυσικών πόρων είναι ζητούμενο, η βελτίωση του εδάφους αποτελεί επένδυση για τις επόμενες γενιές.

Πόσοι άραγε από εμάς γνωρίζουμε ότι πάνω από το 50% των τροφών καταλήγουν στα σκουπίδια, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαιρετικό λίπασμα για τις αγροτικές μας καλλιέργειες;

Ο Δήμος Αιγιαλείας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων, προχωρά στην κατασκευή της Μονάδας Προδιαλεγμένου Βιοαποβλήτου, με στόχο να μετατρέψει τα υπολείμματα τροφών σε ένα ποιοτικό εδαφοβελτιωτικό, ενισχύοντας ουσιαστικά τον αγροτικό τομέα της περιοχής.

Η απόσπαση από την ταφή των οργανικών υπολειμμάτων των συσκευασιών που επαναχρησιμοποιούνται μετατρέπουν τον Δήμο Αιγιαλείας σε μια πρότυπη κοινωνία με πολύ μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η επίτευξη του στόχου μας αυτού συνδέεται άμεσα με την πολύ σημαντική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Δήμου Αιγιαλείας με τη Γενική Γραμματεία Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συνεχίζουμε, δημιουργώντας υποδομές που οδηγούν τον τόπο μας στο μέλλον με αισιοδοξία και πρόοδο.