Μία Λέσχη που πετυχαίνει να αναδεικνύει συνεχώς την Αχαΐα, μέσα από αθλητικές συναντήσεις με δεκάδες ή και εκατοντάδες συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα!

του Αχιλλέα Ροδίτη |

Στην Αχαΐα υπάρχει μια λέσχη μηχανοκίνητου αθλητισμού που κυριολεκτικά «βάσει» τα γυαλιά σε πολλούς… Ο λόγος, για την ΑΛΜΑ του Αιγίου που κάθε χρόνο διοργανώνει σειρά από αθλητικές συναντήσεις με επίκεντρο το αυτοκίνητο, οι οποίες συγκεντρώνουν το ενεργό ενδιαφέρον από κάθε γωνιά της χώρας.

Για την πιο πρόσφατη διοργάνωση, το 5o «4ΤΡΟΧΟΙ RALLY REGULARITY MONTE VOSTITSA 2023», το πανελλαδικό 4ΤΡΟΧΟΙ έγραψε:

«Στην πέμπτη του εκδοχή, το Monte Boστίτσα αποδείχθηκε το καλυτερότερο, με οργάνωση και συμμετέχοντες να διδάσκουν αγωνιστικό ήθος και ποιότητα, υπεράνω της κατάταξης στα αποτελέσματα. Παραλίγο στην κυριολεξία Μόντε, με νιφάδες χιονιού στα Καλάβρυτα, αλλά μέχρις εκεί. Η συνέχεια από τα άψογα συντηρημένα αυτοκίνητα εποχής σε χέρια ανθρώπων με κουλτούρα, και να η ευκαιρία ώστε και η ΟΜΑΕ να δείξει με τον σωστό τρόπο πώς εκφράζεται στην ιδιαίτερα απαιτητική κοινότητα των Regularity».

Πράγματι ήταν εντυπωσιακή η διοργάνωση απ’ όλες τις απόψεις. Από τον αριθμό συμμετοχών που έφθασαν τις 38 και αθλητές προσήλθαν από την πρωτεύουσα, την βόρεια Ελλάδα, ακόμα και την Κέρκυρα και τα νησιά του Αιγαίου. Μια διοργάνωση που έφερε κόσμο στην περιοχή, έβγαλε τους κατοίκους απ’ τα σπίτια τους για να γίνουν θεατές στον διήμερο αγώνα και που ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Λέσχη αριθμεί πάνω από 120 μέλη και είναι η 1η στην Ελλάδα με τόσες συμμετοχές.

1 χασιωτης 1

Όπως λέει στην «Πολιτεία» ο Πολύπειρος συνοδηγός στη Sporting κατηγορία Φάνης Χασιώτης, όλα αποδίδονται στην αγάπη των μελών για το κλασικό αυτοκίνητο και στο αθλητικό ιδεώδες από το οποίο διακατέχονται οι συμμετέχοντες.

«Εμείς δεν είμαστε για την καρέκλα, δουλεύουμε για αυτό που αγαπάμε», τονίζει, σε μια προσπάθειά του να μας απαντήσει στο ερώτημα «πώς σε τέτοιους καιρούς δύσκολους κατορθώνουν να φέρουν εις πέρας μια τέτοια δύσκολη αποστολή, μιας διοργάνωσης με δεκάδες ή και εκατοντάδες ανθρώπους γύρω από αυτήν, να τους φιλοξενούν, να πηγαίνουν όλα στην εντέλεια, αλλά και να προβάλλουν τον νομό, μεταξύ άλλων».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Η Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Αιγίου, ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007, από 35 ιδρυτικά μέλη, με έδρα το Αίγιο του Νομού Αχαΐας. Τον Ιανουάριο του 2008 αναγνωρίστηκε ως Αθλητικό Σωματείο με καταστατικό από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αιγίου, ενώ τον Αύγουστο του 2009 αναγνωρίστηκε και από την Αθλητική Γραμματεία Αθλητισμού με αριθμό μητρώου ΦΞ-45. Το Σωματείο ΑΛΜΑ είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας) κ αριθμεί περίπου 70 μέλη.

Η ΑΛΜΑ Αιγίου είναι ο επίσημος φορέας στην Αιγιάλεια, ο οποίος διοργανώνει αγώνες αυτοκινήτου κάθε μορφής, καθώς επίσης εκθέσεις και σεμινάρια που αφορούν τον μηχανοκίνητο χερσαίο αθλητισμό (αυτοκίνητο – καρτ – 4χ4). Στεγάζεται σε δικά της γραφεία τα οποία βρίσκονται επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 3, στην Ροδοδάφνη Αιγίου. Από τον Οκτώβριο του 2010 διοργανώνουν το Rally Sprint Αιγίου, το οποίο προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ράλλυ Ασφάλτου με συμμετέχοντες οδηγούς- συνοδηγούς απ’ όλη την Ελλάδα, αποτελώντας πλέον θεσμό για την περιοχή της Αιγιάλειας.

Πηγή: aigiovoice.gr

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

1 εμα 3 1
1 θεμα 4 1
1 θεμα 1 1
1 θεμα 3 1