Δήλωση Ανδρέα Παναγιωτόπουλου Βουλευτή Αχαΐας και Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Με ευθύνη της κυβέρνησης η κατάρρευση των ανθρώπων και του συστήματος της δημόσιας υγείας»

Τι επιθυμούν επιτέλους ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας; Να θρηνήσουμε θύματα από την εξάντληση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως παρ’ ολίγον να συμβεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη όταν κατέρρευσε από εγκεφαλικό επεισόδιο η 44χρονη αναισθησιολόγος; 

Η κατάσταση έχει φτάσει προ πολλού στο «ως εδώ μη παρέκει». Δεν έχουμε καμιά διάθεση για λογοπαίγνια, αλλά με τον τρόπο που λειτουργούν πλέον τα νοσοκομεία, και οι αναισθησιολόγοι πέφτουν πλέον αναίσθητοι. Και όπως δήλωσε και η ίδια «Ένας-ένας καταρρέουμε. Ήρθα να κάνω μια βάρδια και φεύγω με μπαστούνι. Κάποια στιγμή θα γίνει λάθος και στους ασθενείς».

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει κε Άδωνη Γεωργιάδη. Εδώ και τώρα ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με μόνιμο προσωπικό και συντήρηση και εκσυγχρονισμό των υποδομών. Άνθρωποι και εγκαταστάσεις δεν αντέχουν άλλο κι εσείς κοιτάτε πώς θα ανοίξετε την πόρτα της υγείας στους ημετέρους ιδιώτες αφήνοντας στο έλεος της τύχης τους ασθενείς και υγειονομικούς, απομυζώντας τον επαγγελματικό πατριωτισμό των τελευταίων.