Διώξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον ύπαρχο – Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορούνται για συνέργεια – Για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ο καπετάνιος.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο πλοίο Blue Horizon ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Σημειώνεται πως ο καπετάνιος διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα ενώ οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά, είναι μέχρι ισόβια.

«Γιατί τον πνίξατε ρε;» φώναζαν στα δικαστήρια στους τέσσερις κατηγορούμενους

«Γιατί τον πνίξατε ρε;». Με αυτή τη φράση υποδέχθηκε ο κόσμος τους τέσσερις κατηγορούμενους στα δικαστήρια Πειραιά για τη δολοφονία του Αντώνη χθες το βράδυ στον Πειραιά όπου στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο Blue Horizon της Attica Group, ένα από τα μέλη του πληρώματος τον έσπρωξε επανειλημμένα με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει στο νερό και να πνιγεί την ώρα που οι μηχανές του πλοίου ήταν σε πλήρη λειτουργία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την άφιξη των κατηγορουμένων στα δικαστήρια Πειραιά:

 

meli_blue_horizon__3_
meli_blue_horizon__4_
meli_blue_horizon__5_
meli_blue_horizon__6_
meli_blue_horizon__7_
meli_blue_horizon__1_
meli_blue_horizon__2_

Το αποκλειστικό βίντεο του protothema.gr για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon της Attica Group έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιατροδικαστές Σωκράτης Τσαντίρης και Ηλίας Μπογιόκας, διαπίστωσαν ότι αιτία θανάτου είναι «πνιγμός σε έδαφος κάκωσης κεφαλής». Παράλληλα από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο 36χρονος έφερε χτυπήματα στο κεφάλι. Δηλαδή, όπως φαίνεται από την νεκροψία, ο νεαρός χτύπησε το κεφάλι του, πιθανότατα στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon μετά τις βάρβαρες σπρωξιές από τα δύο μέλη του πληρώματος που τον απώθησαν μέσα στη θάλασσα.

Αφού σαν αιτία θανάτου προσδιορίζεται ο πνιγμός, άρα ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης ήπιε νερό και πνίγηκε, μπορεί εύλογα να θεωρηθεί ότι σε περίπτωση που τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon ενεργοποιούνταν και έκαναν ό,τι απαιτείται για να βγάλουν τον άτυχο άντρα από το νερό -ακόμη και αφού τον είχαν απωθήσει με βία από το πλοίο- ενδεχομένως η ζωή του θα μπορούσε να έχει σωθεί…

Πηγή: protothema.gr