Αίγιο 20 Μαρτίου 2024

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει το ευσεβές πλήρωμα αυτής για τα κάτωθι:

Α. Την προσεχή Κυριακή της Ορθοδοξίας, 24 Μαρτίου 2024, παραμονή της εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, λόγω της Θεομητορικής ταύτης εορτής και σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας, δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός. Ο επόμενος Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεσθεί την εσπέρα της Β΄ Κυριακής των Νηστειών, 31 Μαρτίου 2024.

Β.  Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η Ιερά Μητρόπολή μας σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «ΔΙΑΚΟΣ ο Ηρωομάρτυς», η οποία πραγματεύεται την πολυκύμαντη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του Ηρωομάρτυρος Αθανασίου Διάκου. Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Απόλλων», τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, και οι ώρες προβολής θα είναι 6.00-8.00 (επίσημη) και 8.00-10.00 μ.μ. Tο αντίτιμο του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ. Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα παραδοθεί από τον υπεύθυνο του Κινηματογράφου στους παραγωγούς της ταινίας.

 Γ. Η τοπική μας Εκκλησία, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου, και με σκοπό τη διατήρηση της παράδοσης και την εκπαίδευση των πιστών σχετικά με τον τρόπο παρασκευής του ενζύμου προσφόρου, απαραίτητου συστατικού στοιχείου για την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, εγκαινιάζει και καθιερώνει ειδική δραστηριότητα προετοιμασίας και παρασκευής του ιερού προσφόρου.

Η έναρξη της εν λόγω δραστηριότητας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 17:00 μ.μ. στο Ενοριακό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου. Τη διαδικασία παρασκευής προσφόρου θα διδάξει εμπράκτως η κ. Βασιλική Αργυροπούλου, η οποία σε μια σειρά συναντήσεων θα καταθέσει τη σχετική εμπειρία της σε όσους και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέλθουν και να αξιοποιήσουν την προσφερόμενη ευκαιρία,  συμβάλλοντας στη διατήρηση της λειτουργικής μας παράδοσης.

 Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως