Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων υποβλήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας και Ηλείας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα

Α) Στην Πάτρα

1. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του, διότι την χτύπησε και την απείλησε.

Β) Στο Αγρίνιο

2. Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του, για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση.

3. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ανωτέρω γυναίκας, για ενδοοικογενειακή βία, ψευδή καταμήνυση και εξύβριση, διότι χαστούκισε στο πρόσωπο και εξύβρισε τον ανωτέρω σύζυγό της.

4. Συνελήφθησαν, προχθές το απόγευμα και χθες τα ξημερώματα, ένας άνδρας και μια γυναίκα (πρώην σύντροφοι), διότι αλληλομηνύθηκαν για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο άνδρας την εξύβρισε μέσω γραπτών τηλεφωνικών μηνυμάτων προσβάλλοντας την γενετήσια αξιοπρέπειά της, ενώ η γυναίκα επίσης μέσω μηνυμάτων τον απείλησε και τον εξύβρισε, θίγοντας την τιμή, την υπόληψη και τη γενετήσια αξιοπρέπειά του.

5. Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, ένας άνδρας, διότι προκάλεσε σωματικές βλάβες στο γιό του και στη σύζυγό του, ενώ τους απείλησε προκαλώντας τους τρόμο και ταραχή.

6. Συνελήφθη, χθες το βράδυ, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε ο πατέρας του, για απειλή.

Δ) Σε περιοχή της Ανδραβίδας Κυλλήνης

7. Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλλε σε βάρος του, η μητέρα του και η σύνοικος θεία του για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη, παράνομη βία και απειλή.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων υποβλήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Πηγή: pelop.gr