Αθήνα, 18 Ιουνίου 2024 – Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH διοργανώνει ενημερωτικό Webinar με τίτλο «Ψυχοκοινωνική Προσέγγιση στον Καρκίνο του Πνεύμονα», την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 18.00-20.30. Η εκδήλωση θα μεταδίδεται διαδικτυακά στα κανάλια της FairLife L.C.C. σε Facebook και YouTube.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν 25 ομιλητές – σχολιαστές, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας, ασθενείς και φροντιστές.

Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ.
Πρόγραμμα εκδήλωσης ΕΔΩ.

H συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα αποσταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Το βραβευμένο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης BREATH καινοτομεί προωθώντας μια ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, προσφέροντας δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασθενείς και φροντιστές πανελλαδικά. Στόχος της παρούσας εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης στην πορεία αντιμετώπισης της νόσου.

Η διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα προκαλεί έντονο ψυχολογικό και συναισθηματικό άγχος τόσο στους ασθενείς όσο και στους φροντιστές τους. Η αντιμετώπιση των ψυχολογικών επιπτώσεων της νόσου, όπως το άγχος, η κατάθλιψη και ο φόβος, είναι κρίσιμη για τη καλύτερη ποιότητα ζωής και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Στο ενημερωτικό webinar θα αναπτυχθούν οι εξής θεματικές:

Παρουσίαση αποτελεσμάτων του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH για τα 2 έτη λειτουργίας του και προσφοράς.
Η αναγκαιότητα της ψυχολογικής στήριξης για ασθενείς που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, τους φροντιστές και τις οικογένειες τους στην πορεία τους με την νόσο. Μέσα από τις εμπειρίες και τις βιωματικές ιστορίες θα αναδειχθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες, οι στρατηγικές αλλά και οι υποστηρικτικές υπηρεσίες για την ενδυνάμωσή τους. Έμφαση θα δοθεί στη διαχείριση του πένθους για ενήλικες και παιδιά.
Η κοινωνική υποστήριξη και η δημιουργική απασχόληση ασθενών και φροντιστών, εισάγοντας κρίσιμα ζητήματα της κοινωνικής ένταξης, βελτίωσης της καθημερινότητας και ευζωίας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου «ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ» από τον συγγραφέα Χρήστο Αποστολάκο, ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα. Τα έσοδα του βιβλίου στηρίζουν το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κα. Nατάσσα Σπαγαδώρου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος καθώς και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ).

Με την ευγενική υποστήριξη των:
Ιδρυτικός Δωρητής: Τima Foundation
Xoρηγoί: Αmgen, Pfizer, Roche
Yποστηρικτές: ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, Όμιλος Ευρωκλινικής, Janssen-Cilag

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα BREATH: https://fairlifelcc.com/breath-programma-psychokoinonikis-ypostirixis/

FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα
H «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» είναι o πρώτος και μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα, την 1η αιτία θανάτου από καρκίνο στη χώρα μας και παγκοσμίως.
Αποστολή του φορέα είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα καθώς και η ολιστική στήριξη ασθενών και των οικογενειών στη διαδρομή τους με την ασθένεια.
Για να υποστηρίξουμε την αποστολή μας
Ενημερώνουμε για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τον προσυμπτωματικό έλεγχο με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας.
Ευαισθητοποιούμε για την αξία ενός ολοκληρωμένου μοριακού ελέγχου
Παρέχουμε ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ασθενείς, φροντιστές και μέλη οικογενειών.
Ενθαρρύνουμε και εκπαιδεύουμε ασθενείς, φορείς και το γενικό κοινό για την αξία των κλινικών μελετών και την πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες.
Εργαζόμαστε για την καταπολέμηση του στίγματος που σχετίζεται με το κάπνισμα.
Ενεργοποιούμε τη νέα γενιά και το ευρύ κοινό για τη θετική επίδραση του καθαρού περιβάλλοντος στην υγεία των πνευμόνων μας. Για τον σκοπό αυτό, προωθούμε την περιβαλλοντική συνείδηση, δράσεις αειφορίας και βιώσιμες πρακτικές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα ιδρύθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.
Υπεύθυνη επικοινωνίας FairLife L.C.C.:
Νέλλη Καψή
Ναπολέοντος 18, 16675, Γλυφάδα
Τηλ: 213 0165784
Γραμμή Ενημέρωσης – FairLine 111 57
Email: info@fairlifelcc.com