Το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ΠΔΕ, στο οποίο προβλήθηκε η νέα καμπάνια του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Το ΕΣΠΑ είναι παντού στον τόπο μας!», αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Θετικός ήταν ο απολογισμός της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο TEDxPatras 2023 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ΠΔΕ, στο οποίο προβλήθηκε η νέα καμπάνια του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Το ΕΣΠΑ είναι παντού στον τόπο μας!», αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κάλεσμα της Περιφέρειας. Το κοινό έδειξε έντονο ενδιαφέρον και θέλησε να πληροφορηθεί τόσο για τα οφέλη, όσο και για τις δράσεις που σχετίζονται με το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδος στην Περιφέρεια.
Παράλληλα, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας και της ΠΔΕ υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα σημαντικά έργα που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής σε νευραλγικούς τομείς, όπως τα έργα υποδομών, η εκπαίδευση, η προσβασιμότητα, η προστασία του περιβάλλοντος αλλά και η ενίσχυση των κοινωνικών δομών.
Το κεντρικό θέμα του ΤEDxPatras 2023, “Bridging Within”, ήταν ένα κάλεσμα για αναζήτηση και διαμόρφωση των «γεφυρών» μεταξύ των ανθρώπων, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Στη διαδραστική αυτή πλατφόρμα καινοτομίας και καλλιέργειας του κοινωνικού διαλόγου συμμετείχαν πάνω από 25 φορείς από διάφορους τομείς της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως έρευνα, εκπαίδευση, κοινωνική επιχειρηματικότητα, περιβάλλον, πολιτισμός, γυναικεία ενδυνάμωση και δημόσια διακυβέρνηση.