Δείτε live την μετάδοση των αποτελεσμάτων – Στο 40,93% ο εκλεκτός του Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ – Η αντιπολίτευση προηγείται στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας – Χάνει και στην επικράτεια το κυβερνητικό ΑΚΡ

Δείτε live την μετάδοση των αποτελεσμάτων

 

Θρίαμβο του Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 50% καταγράφουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών για την Κωνσταντινούπολη. Με καταμετρημένο το 56% των ψήφων, ο νυν δήμαρχος λαμβάνει ποσοτό 50,34%. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου προχώρησε σε μια πρώτη δήλωση κατά την οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πρώτα αποτελέσματα.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων. Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε ο Ιμάμογλου σε μια πρώτη αντίδρασή του.

Ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ερντογάν Μουράτ Κουρούμ βρίσκεται στο 40,91% γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια μεγάλη ήττα του Τούρκου προέδρου που ήλπιζε να πάρει πίσω τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η αντιπολίτευση έχει προβάδισμα έναντι του κόμματος του Ερντογάν στις τρεις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς δείχνει ότι επανεκλέγεται κερδίζοντας 58,85% των ψήφων έναντι 33,26% του αντιπάλου του, με το 60% των ψήφων καταμετρημένο. Στην Σμύρνη ο Τζεμίλ Τουτζάι έχει προβάδισμα με 48,21% έναντι 37,07% του Χαμζά Νταγ.

Δείτε τον πίνακα με τα αποτελέσματα στην Κωνσταντινούπολη

cnnturk9
cnnturk8
Mεγάλο προβάδισμα για το αντιπολιτευόμενο CHP στη Σμύρνη
cnnturk11

Πολύ μεγάλη νίκη με διαφορά 25 μονάδων στην Άγκυρα για το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

cnnturk12

Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ χάνει και στην Επικράτεια καθώς στο 56% των ψήφων συγκεντρώνει ποσοστό 36,67% έναντι 37,6 που συγκεντρώνει το Λαϊκό Ρεπουμλπικανικό Κόμμα.

Η αντιπολίτευση έχει πάρει κεφάλι στη δυτική Τουρκία και τα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ το κυβερνών κόμμα διατηρεί τις δυνάμεις του στην ενδοχώρα.

cnnturk10

Πηγή: protothema.gr