Με αφορμή την πρόσφατη ημέρα μνήμης για το Καλαβρυτινό ολοκαύτωμα, το Σάββατο 16/12/2023 στις 17:30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Χελμός στα Καλάβρυτα η αυτοοργανωμένη συλλογικότητα Καλαβρύτων “ΕΜΕΙΣ” σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας ‘Το Κύμα’ σε σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ.
Σε ένα γερμανικό σχολείο, ένας καθηγητής στο πλαίσιο του μαθήματος της πολιτικής θεωρίας αναλαμβάνει να διδάξει για τα απολυταρχικά καθεστώτα. Με αφορμή το μάθημα προτείνει ένα πείραμα συγκρότησης μίας ομάδας με κοινούς κώδικες, αξίες και στόχους. Πολύ γρήγορα όμως το πείραμα θα ξεφύγει από τα όρια του σχολείου και οι μαθητές θα αρχίσουν να υποκύπτουν στην επιρροή της εξουσίας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στους προβληματισμούς που θέτει η ταινία καθώς εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ της επιρροής της φασιστικής σκέψης και των ακραίων ιδεολογιών με τις επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην κοινωνία ακόμη και σήμερα.
Οι “Εμείς” προτάσουν τη διοργάνωση συλλογικών προβολών ταινιών, δημιουργώντας έναν χώρο για προβληματισμό, συζήτηση και αλληλεπίδραση μέσα στην τοπική κοινότητα. Μέσα από αυτήν τη συλλογική δράση, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας και να προωθήσουμε τον προβληματισμό και τον διάλογο, χρησιμοποιώντας τις ταινίες ως μέσο για να εξετάσουμε και να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα μας.