Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και το κλείσιμο μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς για τον αγροτικό κόσμο της χώρας, η κυβέρνηση μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ έρχεται να τους ρίξει τη «χαριστική βολή».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» του φύλλου της 15η Δεκεμβρίου 2023, ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 12 Δεκεμβρίου ζήτησε -άκουσον άκουσον- με sms από τους αγρότες όλης της χώρας να φωτογραφίσουν τα χωράφια τους, να του τα στείλουν μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά και μάλιστα εντός τριών ημερών, ειδάλλως χάνουν τις στρεμματικές ενισχύσεις.
Όπως σωστά επισημαίνει το δημοσίευμα πρακτικές δυσκολίες όπως η κατοχή εκτάσεων σε διαφορετικές περιοχές, η δυσκολία πρόσβασης, η δυσκολία επίσης στη λήψη των φωτογραφιών από τους μεγαλύτερους σε ηλικία αγρότες, το πρόβλημα με τον αποκλεισμό μια κατηγορίας κινητών κ.α., καταδεικνύουν το απαράδεκτο της πρακτικής.
Δεν φτάνει, λοιπόν, που για πρώτη φορά οι αγρότες αναγκάστηκαν να κάνουν αίτηση για τις επιδοτήσεις μετά τον Ιούνιο. Δεν φτάνει που δεν διαπραγματεύτηκαν τίποτε για τη νέα ΚΑΠ, έρχονται τώρα να κόψουν τις επιδοτήσεις τεχνηέντως, με μια πρακτική που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί.
Τα υπόλοιπα, περί δυσαρέσκειας της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ, φαντάζουν ως προφάσεις εν αμαρτίαις και οι αγρότες τα ακούνε βερεσέ…