Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι 6 Νοεμβρίου, να διορθώσουν δωρεάν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Αρχίζει στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 η διαδικασία της προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων για όσους δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2023, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (κτηματολογικός πίνακας).
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (κτηματολογικό διάγραμμα).

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της προανάρτησης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτρονικά, στο αντίστοιχο mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Αναλυτικά, οι περιοχές και τα στοιχεία επικοινωνίας:

Γραφείο Κτηματογράφησης: Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 83, Πάτρα Τ.Κ. 26442, τηλεφωνικό κέντρο: 2170003738 (για πληροφορίες) / Τηλέφωνο μόνο για ραντεβού: 2610439414, www.ktima16.gr / Ωράριο: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00 – 16:00 και κάθε Τετάρτη 08:00 – 20:00.

Μπορείτε να υποβάλλετε την αίτηση επανεξέτασης στοιχείων στα παρακάτω e-mails:

Γενικές πληροφορίες: Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210-6505600 (08:30 έως 15:30) και στο www.ktimatologio.gov.gr

Πηγή: naftemporiki.gr