Tα περίπου 45.000 παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ακόμη και αν δεν προσήλθαν στον α’ γύρο, διατηρούν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στο β’, καθορίζοντας σε κάποιο βαθμό τους νέους συσχετισμούς.

Με νέο… εκλογικό σώμα θα βρεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή οι δύο φιναλίστ των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς ξεπέρασαν τις 7.500 τα παλιά μέλη, τα οποία εμφανίστηκαν μετά το κάλεσμα της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, τα περίπου 45.000 παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ακόμη και αν δεν προσήλθαν στον πρώτο γύρο, διατηρούν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στο δεύτερο, καθορίζοντας σε κάποιο βαθμό τους νέους συσχετισμούς.

Ακόμη, ωστόσο, και αν προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες όλοι όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, δηλαδή 147.821 μέλη συν τα 7.500 παλιά που επικαιροποίησαν μέχρι σήμερα στις 18:00 το απόγευμα τα στοιχεία τους, τότε ο όγκος αυξάνεται και άλλο για την Κουμουνδούρου, η οποία, κατά πληροφορίες, στήνει τώρα νέες κάλπες στα υφιστάμενα 537 εκλογικά τμήματα (καθώς δεν γίνεται να ανοίξουν νέα), για να αποσυμφορηθεί η διαδικασία.

Τόσο η πλευρά Κασσελάκη μέσω του Παύλου Πολάκη, όσο και η πλευρά Αχτσιόγλου διά του Νάσου Ηλιόπουλου έχουν εκφράσει δημόσια τη δυσφορία τους για την διαδικασία ταυτοποίησης που προτίμησε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ζητώντας από τα 45.000 παλιά μέλη να στείλουν e-mail με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ωστόσο, η ΚΕΦΕ έκρινε πως αυτός είναι ο πλέον αξιόπιστος τρόπος ταυτοποίησης με την Κουμουνδούρου να έχει επιστρατεύσει περίπου 10-15 άτομα σε ομάδες εργασίας, για να επεξεργαστούν γρήγορα τα δεδομένα και να τα διασταυρώσουν με τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές, ώστε να έχουν έγκαιρα την επαλήθευση.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο αριθμός των 7.500 παλιών μελών δεν είναι καθόλου αμελητέος, ενώ έχει ήδη απασχολήσει τα δύο επιτελεία των φιναλίστ σε κλειστές συσκέψεις, καθώς εκτιμάται ότι πρόκειται για μια νέα και αχαρτογράφητη δεξαμενή, καθώς δεν έδωσε δείγμα γραφής στον πρώτο γύρο.

Πηγή: protothema.gr