Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας έκανε την εξής δήλωση:
«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναδείξαμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τα χρέη που έχει δημιουργήσει η περιφερειακή αρχή ύψους 30 εκ. ευρώ στα έργα που χρηματοδοτούνται από αποκλειστικά εθνικούς πόρους. Έργα τα οποία είναι κρίσιμα για την ασφάλεια και τη συντήρηση βασικών υποδομών και δικτύων της Περιφέρειας και εξαιτίας της στάσης πληρωμών είτε σταματάνε, είτε καθυστερούν με παρατάσεις που πλέον έχουν ξεπεράσει το έτος. Δυστυχώς, αυτή η πολύ σοβαρή και πρωτοφανής, για τα ιστορικά της αιρετής Περιφέρειας, κατάσταση δεν έτυχε της αντίστοιχης αντιμετώπισης.
Σήμερα, όμως, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το 2024 πλέον και τα ίδια τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής μιλάνε δημόσια για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά χάριν εντυπώσεων μιλάνε για «άνοιγμα» (αρκετά κομψή διατύπωση όταν χρωστάει κανείς 30 εκατομμύρια ευρώ) αλλά και για υποσημειώσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του νέου έτους.
Εν ολίγοις, τώρα παραδέχονται δημόσια ότι η πολιτική τους είναι βλαπτική για τους πολίτες αλλά και για τα οικονομικά και την αξιοπιστία του θεσμού της Περιφέρειας. Προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους στην Κυβέρνηση. Όμως δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν γιατί απλά με τα ίδια Κυβερνητικά στελέχη φωτογραφίζονται, αλληλοστηρίζονται και αλληλοσυγχαίρονται. Οι μεν είναι απόλυτη επιλογή των δε.
Έτσι λοιπόν, προκύπτει ξεκάθαρα το ερώτημα για την Περιφερειακή αρχή και θα το απαντήσει, θέλει δεν θέλει.
1. Με ποιον ρεαλιστικό τρόπο θα εξυγιάνει τα οικονομικά της Περιφέρειας και σε πόσο χρονικό διάστημα;
2. Γιατί δεν έχει καταφέρει ακόμη να «φέρει» χρήματα από την Κεντρική Κυβέρνηση όπως γινόταν επί της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής Κατσιφάρα και σε πολύ πιο δύσκολες οικονομικά συνθήκες; Μήπως σκέφτεται να κάνει υπερδέσμευση πόρων από επόμενους προϋπολογισμούς και επί της ουσίας να υπονομεύσει κάθε προοπτικής δρομολόγησης νέων έργων που έχει ανάγκη η Περιφέρεια;
Η περιφερειακή αρχή οφείλει να απαντήσει, να δρομολογήσει πολιτικές και να πάψει να κάνει τον σχολιαστή προβλημάτων».